29 / 04 / 2024

Emekli ikramiyeleri artıyor mu? Emekliye bayramda 4 bin 253 lira...

Emekli ikramiyeleri artıyor mu? Emekliye bayramda 4 bin 253 lira...

CHP tarafından Meclis'e emekli ikramiyelerinin 4 bin 253 lira olması konusunda kanun teklifini sundu. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere toplamda iki kez verilen ikramiyenin 1100 liradan 4 bin 253 liraya çıkarılması istendi.



CHP, Meclis'e milyonlarca emeklinin bayram ikramiyesinin 4 bin 253 lira olmasına yönelik kanun teklifinde bulundu.

CHP 'nin TBMM'ye sunduğu kanun teklifinde "Ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan ve maaş zammı sonrası da beklentileri karşılanmayan emeklilerin, bayram ikramiyelerinin artırılması kesin bir zorunluluk haline gelmiştir. Emekli ikramiyeleri, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır'' denildi

 Emekli ikramiyeleri artıyor mu? Emekliye bayramda 4 bin 253 lira...

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında verilen ikramiyenin 1100 liradan 4 bin 253 liraya çıkarılması istendi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından hazırlanan kanun teklifinde, "Yaşanan zamlar karşısında aldıkları zam oranlarının yetersiz kaldığı ve sürecin artık açlık ve muhtaçlık sürecine doğru ilerlediği dile getirilmesine rağmen iktidar tarafından bu sorunlara kulak tıkanmıştır" denildi.

Kanun teklifinin gerekçesi ile ilgili detaylar ise şu şekilde...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön