30 / 04 / 2024

Emekli maaşı için Yargıtay’dan müjde geldi! Hemen bakın…

Emekli maaşı için Yargıtay’dan müjde geldi! Hemen bakın…

Milyonlarca emekli vatandaşa Yargıtay'dan sevindiren bir haber geldi. Kullandığı ihtiyaç kredisi nedeniyle herhangi bir bildirim yapılmadan maaşında kesinti yapılan emekli vatandaşın açtığı dava sonuçlandı ve Yargıtay'dan sevindiren haber geldi.



Böyle bir kesintinin banka tarafından yapılamayacağını belirten Avukat Fırat Bilici, “Emekli maaşının tamamına el konulmuyor, içerisinden yüzde 25’ini alıp gerisini emekli maaşına iade ediyor. Banka aslında kanunda yeri olan 4’te 1 oranında kesinti yapıyor. Bu kesintiyi banka değil icra dairesi yapabilir. Bankanın bu şekilde bir kesinti yapması kesinlikle yasal değil. Zaten davayı da bu şekilde kazandık. Verilen kararda da mahkeme bir icra takibi olmadan yapılan 4’de 1’lik kesintinin geçersiz olduğuna, icra takibinden sonra da kişinin emekli maaşının muvafakat verdikten sonra kesilebileceği ifade edildi.” diye konuştu.

MAHKEME KARAR VERDİ: KESİLEN PARA İADE EDİLECEK

Avukat “Mahkemede kesintinin geçersiz olduğunu belirterek paranın iadesine karar verdi” dedi.

Bu karar bütün emeklileri ilgilendiriyor

Bu tür durumlarda vatandaşların ne yapması gerektiği anlatan Avukat Bilici şöyle konuştu:

 “Tüketici hakem heyeti sınırları 30 bin liraya kadar çıktı. Eğer yapılan kesinti tutarları 30 bin lira ise öncelikle kişinin hangi maaşı aldığına bakmak gerekiyor. Emekli maaşı alıyorsa, yapılan kesintide 30 bin liranın altındaysa tüketici hakem heyeti ya da il tüketici hakem heyetine başvurmak gerekiyor. Tutar 30 binden fazlaysa dava açma yoluna gidilmeli. Dava açmadan önce arabuluculuk şartına da dikkat etmek gerekiyor”

EYT’de kıdem tazminatı krizi! Patronlar düzenlemeyi engellemeye mi çalışıyor? İşte son durum…

TOKİ 7 il için kura çekim tarihlerini açıkladı! 9 bin 132 konutun sahibi belli olacak!

ING Bank’tan emekliye dev promosyon! Son güne kalmadan hemen bakın!


Geri Dön