12 / 05 / 2024

Emekli maaşlarında son dakika! Hesaplamalar peş peşe geldi! Bunu görenlerin kalp atışları hızlanacak!

Emekli maaşlarında son dakika! Hesaplamalar peş peşe geldi! Bunu görenlerin kalp atışları hızlanacak!

Emekli maaşlarında son dakika haberleri yakından izleniyor. Hesaplamalar peş peşe yapıldı. Emekliler bunu görünce kalpten gidebilir! İşte ayrıntılar...



4 AYLIK ENFLASYON ARTIŞ ORANI ŞEKİLLENDİ!

4 aylık enflasyon oranının hesaplanması sonucunda memur ve memurlar için enflasyon oranının yüzde 10,45 olduğu ortaya çıktı. İşte Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayları için aylık enflasyon oranları:

Kasım ve Aralık aylarındaki fiyat artışları arasındaki fark netleşirken emekli maaşlarındaki artış da netlik kazandı. Ancak, Haziran ayından bu yana geçen dört aylık farklar toplandığında, yüzde 10,45`lik bir artış ortaya çıkıyor.

2022 SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 65.2 OLDU!

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre 10 ayda yüzde 57,80 artan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE), Ekim ayından bu yana her yıl yüzde 85,51 arttı. Merkez bankasının son enflasyon raporuna göre 2022 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65,2 oldu.

Enflasyon 2021 Kasım ayında yüzde 3,51, Aralık ayında ise yüzde 13,58 idi, bu nedenle Ekim ayında açıklanan yüzde 85,51 olan yıllık enflasyon oranının baz etkisiyle Aralık ayında daha da düşmesi bekleniyor. Kasım ve Aralık enflasyon oranı geçen yılın aynı ayı ile aynı olsaydı, yıllık enflasyon oranı yüzde 85,52 olurdu.

REFAH PAYI!

Son bir yıldaki yüksek enflasyonun emekli aylığı ve memur maaşlarında yarattığı tahribatın telafi edilmesi için beklentiler bir süredir dile getiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hükümette bu yönde çalışma yapıldığı bilgileri kulislere yansımaya başladı. Bu amaçla memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yeni yılda yüzde 5-10 oranında refah artışı yapılması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI KAÇ TL OLACAK?

Geçen yıl 1500 lira olan en düşük emekli aylığı bu yılın başında 2 bin 500 TL’ye, temmuz ayında da 3 bin 500 TL’ye çıkartıldı.

2000 sonrası SSK’lılar ile BAĞ-Kur’luların normal emekli aylıkları şu an 2.041 TL ile 2.399 TL arasında bulunuyor. Bu aylıklar ocak ayında öncelikle 6 aylık enflasyon oranında artırılacak. Bu artış sonucunda aylığı 3 bin 500 TL’nin altında kalanlara aradaki fark hazine tarafından ödenecek.

2000 öncesi emekli olan SSK’lıların en düşük aylığı ise normalde 3 bin 293 seviyesinde bulunuyor ama 3 bin 500 TL aylık ödeniyor. Ocak ayında bu kişilerin emekli aylığı en düşük enflasyon senaryosunda bile 3 bin 500 TL’yi aşacağı için gelecek yılın ilk yarısında kendi çalışmalarından dolayı hak ettikleri normal emekli aylığını alacaklar.

1 Ocak 2023 Asgari ücrette son dakika! Hesaplamalar yapılıyor! Bu rakamları görenlerin nefesi kesilecek!
Bitcoin bu hafta 20 bin dolar mı oluyor?
ABD son noktayı koydu! Huawei ve ZTE adaya veda ediyor!
Altını olanların aklı başından uçacak! Bunu duyan kalpten gidebilir! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön