15 / 05 / 2024

Emekli olacaklar dikkat! Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın

 Emekli olacaklar dikkat! Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın

Askerlik, doğum ya da yurt dışı borçlanmasını tamamlayıp, yaşının dolmasını bekleyenler yükselen asgari ücretten sonra borçlanma primini yükseltip yükseltemeyeceğini, aradaki farkı ödeyip ödeyemeyeceğini düşünmeye başladı. SGK Uzmanı Sezgin Özcan çok merak edilen o soruya yanıt verdi.



Yurt dışı borçlanmasında ise emeklilik statüsünün değişebileceğine dikkat çeken Özcan, bu tür bir iptal ve yenileme durumunda değişikliklerin çok iyi araştırılması ve değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.  Özcan, "Yurt dışı borçlanmasını 1 Ağustos 2019 tarihinden önce yapmış ve borçlandığınız süreler 4/a (SSK) kapsamında sigortalılık süresi olarak değerlendirilmiş ise bu defa 4/b (Bağ-Kur) kapsamında sigortalılık süresi olarak değerlendirilir. Borçlandığınız sürelerin mal edildiği tarihlere göre de emeklilik statünüzün değişmesi söz konusu olabilir"  ifadesini kullandı.

Yurt dışı borçlanma tutarının yüzde 32 yerine yüzde 45 oranının esas alınarak hesaplama yapılabileceğini bu nedenle bu tür bir başvurunun sonuçlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Özcan, "Sonuçlarını iyi değerlendirip, ona göre karar vermek gerekir. Yoksa Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olunabilir" dedi.

 

Talep eden herkes SGK'dan toplu parasını alabilecek!

Her çalışanın dikkatine! SGK bordronuzda bu harfler var mı? Varsa yandınız! Emeklilik hakkınız gitmiş olabilir

e-Devletinizi hemen kontrol edin! Maaşınız kesilebilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön