07 / 07 / 2024

Emekli olmak için kaç gün prim gerekli? Emekli olmak için en az kaç gün gerekli?

Emekli olmak için kaç gün prim gerekli? Emekli olmak için en az kaç gün gerekli?

Emeklilik soruları sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. Onlardan biri de emeklilikte primdir. İşte emekliliğe dair sorulan sorular!



EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ GÜN PRİM GEREKLİ?

Doğum tarihinizi bildirmemiş iseniz, sigorta başlangıcınızı da tarih (gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde, yalnızca yıl olarak bildirmişsiniz. Emekli olmak için 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz demektir. Priminizi 7000 güne tamamlayacağınız tarihte 58 yaşınızı da doldurursanız emekli olabilirsiniz.

EMEKLİ OLMAK İÇİN EN AZ KAÇ GÜN GEREKLİ?

Emekli olmak için 60 yaşını ve en az 7000 prim gününü doldurulmuş olunmalıdır buna ek olarak da 08.09.1999 yılı sonrası sigorta başlangıcı olanların sigortalılık süre şartı bulunmamaktadır. 7000 iş günü ve 60 yaş şart yeterli olmaktadır, 60 yaşını geçen, 25 yıl sigortalı olan ve en az 4500 gün prim ödeyen çalışanlar da emekli olunmalıdır.

1800 GÜNDEN EMEKLİ OLMA ŞANSI VAR MI?

Malulen emekliliğe başvurabilmeniz için belli başlı şartlar bulunmaktadır, Onlardan biri de 1800 prim günü ve 10 yıllık sigortalılık süresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bir başkasının bakımına muhtaç derecede malulseniz, O halde 10 yıl aranmıyor ve 1800 gün yeterli sayılmaktadır.

EV SAHİBİ KİRACIYI EVDEN ÇIKARABİLİR Mİ?

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarabilmesi için haklı nedenlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Tahliye sebeplerinden neler olduğu kanunda belirtilmiştir.  Bu nedenlerden biri ileri sürülerek kiracı evden tahliye edilebilir.

KİRACI HANGİ DURUMLARDA DEPOZİTOSUNU GERİ ALIR?

Kira sözleşmesinin son bulması ile üzerinden geçen üç ay içerisinde kiracıya karşı kira akdi ile ilgili bir dava açılmış ya da icra ya da iflas takibi yapılmış ise ama bu durum bankaya iletilmez ise kiracının talep etmesi ile banka depozito bedelini kiracıya geri verir.

120 metrekare prefabrik evler kaç para? İşte 17 Aralık 2022 fiyat listesi!

Sağlık Bakanlığı kura çekimi yapıldı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022 ne zaman açıklanacak?


Geri Dön