28 / 07 / 2024

Emekli promosyon rakamları mı değişiyor? Genel başkan açıkladı!

Emekli promosyon rakamları mı değişiyor? Genel başkan açıkladı!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, "Promosyonu, emekli olan kişiler için bir sorun yumağı olmaktan çıkarıp yüzleri gülümsetecek ve bütçesine az da olsa katkı sağlayacak bir düzeye çekmek lazım” ifadelerini kullandı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


"KAMU BANKALARININ PROMOSYON MİKTARI YETERSİZ"

Bugüne kadar emekli kişilerim TÜED'in mücadelesi ve girişimleri neticesinde çeşitli bankalardan farklı miktarlarda promosyon elde ettiğini belirten Ergün, şu şekilde konuştu:

"Bugün geldiğimiz noktada özellikle kamu bankalarının yetersiz olan ödemeleri ile karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Özel bankalar ile görüşmelerimiz sonucunda emeklilere banka promosyonunu 8 - 9 bin TL seviyesine çıkmayı başardık ama kamu bankalarının promosyon rakamını ile 750 TL civarında tutması büyük bir haksızlık oluyor. Anadolu'nun birçok ilçesinde de özel bankaların şubeleri olmadığı sebebi ile emeklilerimiz kamu bankalarından maaş almak zorunda kalıp, yüksek promosyon imkanından faydalanamıyor. Emeklilerimiz, banka promosyonu detayındaki karmaşa ve standartsızlıktan rahatsız bir durumda. Bankalar emeklilerimize çok düşük rakamlarda bulunuyor. Emeklinin promosyonunun dişle getirildiği masada emeklileri temsilen biz de olmalıyız."

"EMEKLİLERİ MECBUR BIRAKAN ZORUNLULUKLAR KALDIRILMALI"

Ergün, maaşlarını başka bankalara taşımak isteyen emekli kişilerin daha yüksek promosyon alabilme girişimlerinin bankalara olan kredi ya da kredi kartı borçları sebebi ile engellendiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilerimiz az promosyon rakamlarına mecbur bırakılıyor.  Bu, büyük bir haksızlıktır. Anayasa'nın eşitlik ilkesi gereği talep edip elde ettiğimiz promosyon hakkımızın, yine Anayasa’mızın eşitlik kuralı konusunda çalışanların aldıkları seviyelere çıkarmalarını en doğru ve adil çözüm yolu olarak görmekteyiz. Promosyonu, emekli için bir sorun yumağı olmaktan çıkıp yüzleri güldürecek ve bütçesine küçük de olsa katkı verecek bir düzeye çekmek gerekmektedir. Emeklileri bankalara mecbur bırakan zorunluluklar da çıkarılmadır.”

Emekli promosyon rakamları mı değişiyor? Genel başkan açıkladı!

A101’den çılgın fiyat! Bütçe dostu Xiaomi Redmi 9C’de inanılmaz fiyat! İşte 21 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Gram altın 2 bin lira dolar ise 30 lira! Yer yerinden oynayacak! Selçuk Geçer hiç böyle konuşmamıştı

EYT’de son dakika! Emeklilikte Yaşa Takılanlar için 8 yeni formül! Kim nasıl emekli olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön