19 / 05 / 2024

Emekli promosyonlarına SGK ayarı geliyor! Promosyonlarda resmen yeni dönem başlıyor!

Emekli promosyonlarına SGK ayarı geliyor! Promosyonlarda resmen yeni dönem başlıyor!

Temmuz ayından bu yana bankaların verdiği emekli maaşı promosyonlarına SGK ayarı geliyor. İşte detaylar…



 Emekli promosyonlarına SGK ayarı geliyor! Promosyonlarda resmen yeni dönem başlıyor!

SGK PROMOSYONDA TABAN TUTARLARINI GÜNCELLEDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında imzalanan protokol ile birlikte emekli aylıklarındaki asgari promosyon tutarları güncellendi. SGK ile bankalar arasında Mart 2020'de imzalanan emekli maşalarına banka promosyon ödenmesine ilişkin protokoller 1 Kasım'da yenilenecek.

SGK ile bankalar arasında 2020 Mart ayında imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokoller 2023 Mart ayı beklenmeden 1 Kasım tarihinde güncellenecek.

ASGARİ EMEKLİ PROMOSYON TUTARLARI BELİRLENDİ

Bankalar ile imzalanacak yeni promosyon protokolüne göre SGK'dan gelir-aylık alan emekli ve hak sahiplerinden gelir-aylıkları;

3.500.-TL'ye kadar olanlara 3.000.-TL,

3.500.-TL – 7.500.-TL arası olanlara 3.500.-TL,

7.500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL,

10.000.-TL'den fazla olanlara 5.000.-TL

3 (üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacak.

SGK listede ismi bulunan 19 banka ile maaş promosyonları için yeni protokol imzalayacak.

KAMU BANKALARI DA GÜNCELLEMEYE GİDECEK

Yüzde 42'yi aşan emekli ve memur Temmuz zammı sonrası bankaların müşteri kazanım isteği körüklenirken, özel bankaların başını çektiği bu yarışta kamu bankaları geri kalmıştı. Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'ın maaşa göre emeklilere verdiği promosyon parası 750 TL'yi geçmiyordu.

Kamu bankalarında emekli maaşı 1.500 TL ve altında olanlar 500 TL, 1.500-2.500 TL arasında emekli aylığı olanlar 625 TL, 2.500 TL ve üzerinde olanlar ise üç yıllığına 750 TL promosyon alıyordu.

ZİRAAT BANKASI PROMOSYON TUTARINI YENİLEDİ

Ekim ayında kamu bankaları da hükümetin de talimatıyla emekli promosyonu için hazırlığını yaptı ve yeni maaş promosyonları belli oldu. Ziraat Bankası Kasım ayı gelmeden internet sitesinde yeni promosyon miktarını duyururken, Vakıfbank ve Halkbank henüz güncellemeye gitmedi.

Asgari ücreti yükseltecek detay açıklandı! Asgari ücret 8 bin TL’yi görebilir!

‘İlk benden duyacaksınız’ dedi açıkladı! Asgari ücrette yeni rakam!

VakıfBank resmen açıkladı! 31 Ekim’e kadar faydalanın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön