15 / 05 / 2024

Emekli promosyonlarında bu iki tarihe dikkat! Elinizi çabuk tutun zaman daralıyor! Son 5 gün…

Emekli promosyonlarında bu iki tarihe dikkat! Elinizi çabuk tutun zaman daralıyor! Son 5 gün…

Emekli aylıklarına gelen 80’i aşan iki ayrı zammın ardından bankalar promosyon yarışına girdi. Her ay promosyon miktarını arttırarak güncelleyen bankalar, son başvuruların 31 Ağustos’ta alınacağını açıkladı. İşte, 27 Ağustos 2022 bankaların dağıttığı promosyon miktarı ve son başvuru tarihleri...



Emekli promosyonlarında bu iki tarihe dikkat! Elinizi çabuk tutun zaman daralıyor! Son 5 gün…

BANKA ÖNLERİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Promosyon ödemelerindeki artışlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar bankalar akın etti. Belirli sayıda vatandaşın şube içerisine alınmasından dolayı sırasını bekleyen emekliler banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Öte yandan birçok emekli promosyonlarını güncelleme yolunu da seçebiliyor. Maaşını mevcutta aldığı promosyon güncellemesi talep eden emeklilere, müşterilerini kaybetmek istemeyen bankalardan olumlu dönüş geliyor. Ancak bu işlem için emeklilerin güncelleme talebiyle bizzat bankalara başvurması gerekiyor.

Mevcut bankasıyla anlaşamayan emekli, maaşını istediği zaman herhangi bir bankaya taşıyabiliyor.

MAAŞ TAŞIMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Banka değiştirme işlemi yapmak isteyenler ya 3 yıllık süresinin dolmasını bekler ya da arzu ettiği an maaşını taşıyabilir. Yapılamsı gereken tek şey bankaya başvuruda bulunmak. Bu işlem için emeklinin hem mevcut bankasına hem de geçiş yapmak istediği bankaya bildirimde bulunması gerekiyor.

Bankaların şubelerine bizzat giderek veya e-Devlet sistemi üzerinden bildirim de bulunulabiliyor. Şubeye giderek bildirimde bulunmak ise en garanti yol olarak tavsiye ediliyor.

Eğer 3 yıllık taahhüt sona ermeden geçiş yapılıyorsa emekli, sadece mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor. Kalan sürenin promosyonunu ise geri ödüyor. Geçiş yaptığı bankadan da promosyonunu ilk maaşı yattığı zaman peşin olarak alıyor.

İşte, bankaların son başvuru tarihleri ve ödediği promosyon tutarları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön