17 / 05 / 2024

Emekliler açlık sınırının altında yaşıyor! Bayramda ‘derin yoksulluk’ daha da büyüdü!

Emekliler açlık sınırının altında yaşıyor! Bayramda ‘derin yoksulluk’ daha da büyüdü!

Hayat pahalılığı emeklileri canından bezdirdi. Giderek güçleşen hayat koşullarında emekliler alım güçlerinin düşmesi nedeniyle geçinmekte zorluk çekerken, bayram öncesi verilen 2 bin liralık ikramiyeler ise ne faturaları ödemeye ne de bayram tatiline yetti.



HALK YOKSULLUĞUN PENÇESİNDE

DİSK Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz, ülkemizde sadece emeklilerin değil halkın bütün kesimlerinin büyük ve derin bir yoksulluğun pençesinde olduğunu vurgularken, her geçen gün artan hayat pahalılığı yüzünden emeklilerin günlerini yaşam mücadelesi vermekle geçirmek zorunda kaldığından yakındı.

Yavuz, emeklilerin temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığına işaret ederken, sosyal ve kültürel yaşamdan ise tamamen çekildiğini ileri sürdü. Milyonlarca emeklinin Ramazan Bayramı’na geçen yıllara kıyasla daha da yoksullaşarak girdiğini söyleyen Yavuz, emeklilerin 2 bin liralık bayram ikramiyesiyle birikmiş borç ve faturaları ödemeye, esnafa olan borçları kapatmaya çalıştığını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön