02 / 05 / 2024

Emekliler bu haber sizi ilgilendiriyor! Bunu yapmazsanız ihbar tazminatı alamazsınız!

Emekliler bu haber sizi ilgilendiriyor! Bunu yapmazsanız ihbar tazminatı alamazsınız!

Emeklilerin dikkatine! İhbar tazminatı alamazsınız. İş akdini fesheden tarafın ödemek zorunda olduğu bu tazminattan, emeklilik gerekçesiyle işten ayrılanlar maalesef yararlanamayacak.



İş sözleşmelerinin feshi sırasında belirsiz süreli sözleşmelerde bildirim zorunluluğu vurgulandı! İş Kanunu gereği, belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce karşı tarafa bildirim yapmak zorunluluğu bulunuyor. Bu bildirimi ise, iş akdini fesheden tarafın yapması gerekiyor.  Süresi belli olan sözleşmelerde bu tür bir bildirim önceden yapılmak zorunda değil. İş akdinin feshi sırasında tüm bu detaylar dikkate alınarak, yasal süreçlerin doğru şekilde yürütülmesi önem taşıyor.

Emekliler bu haber sizi ilgilendiriyor! Bunu yapmazsanız ihbar tazminatı alamazsınız!

İhbar süreci hakkında detaylı bilgi..

Çalışma hayatında meydana gelen işten çıkarmalar önemli bir konu. İş Kanunu'na göre, bildirim süreleri işçinin çalıştığı süreye göre belirleniyor. 6 aydan az çalışan bir işçiye işten çıkarma bildirimi, işten çıkarma tarihinden en az 2 hafta önce yapılması gerekiyor. 6 aydan 1.5 yıla kadar süren çalışmalarda bu süre 4 haftaya uzatılıyor. 1.5 yıldan 3 yıla kadar olan çalışmalarda 6 hafta, 3 yıldan fazla çalışmalarda ise 8 haftalık bildirim süresi uygulanıyor. 

Kanunda belirlenen bu sürelerin toplu veya bireysel anlaşmalarla uzatılması mümkün olsa da, azaltılması mümkün değil. Bu nedenle işveren ve işçinin haklarına saygı duyarak yasal süreçlerin yerine getirilmesi son derece önemlidir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön