17 / 05 / 2024

Emekliler bu haber sizi ilgilendiriyor! Bunu yapmazsanız ihbar tazminatı alamazsınız!

Emekliler bu haber sizi ilgilendiriyor! Bunu yapmazsanız ihbar tazminatı alamazsınız!

Emeklilerin dikkatine! İhbar tazminatı alamazsınız. İş akdini fesheden tarafın ödemek zorunda olduğu bu tazminattan, emeklilik gerekçesiyle işten ayrılanlar maalesef yararlanamayacak.



Emekliler bu haber sizi ilgilendiriyor! Bunu yapmazsanız ihbar tazminatı alamazsınız!

Eğer bildirim yapılmazsa tazminat ödenmesi gerekiyor..

İş süreci için önemli bir konu da işten çıkarmalarda bildirim süresinin uygulanması. İş Kanunu’na göre bildirim süresi işçinin çalıştığı süreye göre belirleniyor.  Bazı durumlarda, işveren veya çalışan bu süreyi ihmal edebiliyor. Bu durumda ihbar tazminatı ödenmesi gerekiyor. Yasal düzenlemeler gereği işveren, bildirim süresine uyulmadığı takdirde işçiye tazminat ödemek zorunda kalıyor. 

 Bildirim süresine uyulması halinde tazminat ödemek gerekmez. Dolayısıyla, çalışanların işten çıkarılacakları zaman bildirim sürelerine dikkat etmeleri ve uymaları önemlidir. Hem işverenler hem de çalışanlar yasal düzenlemelere saygı göstererek iş ilişkilerinde sorun yaşanmaması için önlemler almalıdır.

İş Kanunu’nda belirtilen bazı hallerde işveren veya çalışanın işten ayrılırken önceden bildirimde bulunma zorunluluğu yok. Bu hallerden ilki ise deneme süresi içinde işten ayrılma durumu. Deneme süresi içinde işçi veya işveren, karşı tarafa önceden bildirim yapmadan iş akdini sonlandırabilir.

Ailelere ev hanımlarına emeklilik hakkı ve 8.500 TL vatandaşlık maaşı müjdesi! Başvuru şartları açıklandı

Bugün emekli olanlar kaç lira maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama 2023! 

3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön