18 / 07 / 2024

Emekliler müjde! Mart'ta maaşa ek bu zammı da alacaksınız!

Emekliler müjde! Mart'ta maaşa ek bu zammı da alacaksınız!

SGK 4A, Bağ-Kur 4B ve Emekli Sandığı 4C emeklilerinin Ocak zammı sonrasında yeni bir zam daha verilebileceği öğrenildi. Emeklilere yeni zamlı maaşın Mart ayında verilmesi planlanıyor. İşte detaylar…




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın EYT’nin ardından bir düzenleme daha gerçekleştireceği, bununla birlikte emeklilere yeni bir zam gerçekleştirilebileceği iddiası emeklileri sevindirdi. Emeklilerin maaşlarını ve prim farklarını gidermeyi amaçlayan intibak yasası üzerinde çalışacağı ileri sürüldü.  2000’den önce emekli olanların aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla; 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK (4A) ve Bağ-Kurlulardan (4B) daha fazla maaş alması konuşuluyor.

Değişen yasal şartlarla birlikte 2002 yılından önce emekli alan vatandaşların, 2000 yılı emeklilerinden daha fazla maaş alması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gerçekleştireceği intibak yasası ile iyileştirmesi gündemdeki yerini koruyor. İki ayrı tarihte emekli olan vatandaşların maaş farklarını giderileceği öğrenildi. Bu kulis bilgilerine göre 2000’den sonra emekli olan vatandaşların maaşlarının 1.300 TL'ye varan artış gerçekleşeceği öğrenildi. Konuyla ilgili net cevap henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelmezken konuşulan rakam bu şekilde.

Emekliler müjde! Mart ta maaşa ek bu zammı da alacaksınız!

2018 yılından bu yana ödenen emekli ikramiyelerinin 2023 yılında da ödeneceği kesin. Emekliler ilk ikramiyelerini Ramazan Bayramı'nda alacak. Ayrıca 1.100 TL olarak ödenen emekli ikramiyelerinde artış olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Konuya ilişkin resmi bir cevap gelmedi henüz.

Finansbank'tan emeklilerle ilgili flaş açıklama! Para ödeme miktarını açıkladılar

En düşük emekli maaşı 8 bin 500 TL... EYT düzenlemesinde büyük deprem! Hemen siz de göz atın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni zamlar buz kestirdi! Hemen tek tek zamlı maaşlara bakın!


Geri Dön