28 / 04 / 2024

Emeklilere 5 bin TL müjdesi geldi. O tarihte hesaplarınızda göreceksiniz

 Emeklilere 5 bin TL müjdesi geldi. O tarihte hesaplarınızda göreceksiniz

Emekli vatandaşların bir süreden bu yana beklediği 5 bin TL müjdesi artık resmileşmeye başlıyor. Emekli vatandaşlar hesaplarında bu paraları görebilecekler.



Emekli vatandaşların bir süreden bu yana beklediği 5 bin TL müjdesi artık resmileşmeye başlıyor. Emekli vatandaşlar hesaplarında bu paraları görebilecekler. 

TEMMUZDA EMEKLİ VATANDAŞLARA ZAM YAPILMADI

Temmuz ayında en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL olanlara zam yapılmaması sebebiyle sık sık yeni yapılacak zamlar konuşuyor. Fakat bu kez farklı bir gelişme yaşandı. TGRT Haber’de Cem Küçük’ün programında konuşulanlara göre emekliye bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin TL 3. ikramiye verilecek.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MÜJDESİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emekliye büyük bir sürpriz yapılması planlanıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlanacak olması sebebiyle 15 milyon emekliye 5.000 TL ikramiye verilmesi planlanıyor. İddialar dallanıp budaklansa da hükümet tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Gerekli adımların 1 Ekim’de Meclis açılır açılmaz atılması bekleniyor.

PEKİ BU ZAMLAR SENEYE DE VERİLECEK Mİ?

Emeklilere verilecek olan 5.000 TL Cumhuriyet hediyesinin tek seferlik olacağı düşünülüyor. 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimiz 2023 yılında 100. yılını kutluyor. Hükümetin Temmuz ayında yanlış hesaplamalar sebebiyle emekliye kendini sorumlu hissettiği düşünülüyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi de hükümetin Cumhuriyet ikramiyesi ile emeklinin bir nebze olsun emeklinin gönlünü alması bekleniyor.

29 EKİM'DE NE OLDU?

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta[2] kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile ulusal (milli) bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkeler olan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği Onuncu Yıl Nutku'nda, bu günü "en büyük bayram" olarak nitelendirmiştir.

Cumhuriyet ilan edildiği sırada henüz 29 Ekim günü bayram ilan edilmemiş, kutlamalar konusunda bir düzenleme yapılmamıştı; 29 Ekim gecesi ve 30 Ekim günündeki şenlikleri halk kendiliğinden organize etti. Ertesi yıl, 26 Ekim 1924 tarihli 986 numaralı kararname ile Cumhuriyet'in ilanının 101 pare top atılarak ve planlanacak özel bir programla kutlanmasına karar verildi. 1924 yılında yapılan kutlamalar, daha sonra yapılacak olan Cumhuriyet’in ilanı kutlamalarının başlangıcı oldu


Geri Dön