04 / 05 / 2024

Emeklilere zam müjdesi! En düşük maaş 11 bin lira mı oluyor?

Emeklilere zam müjdesi! En düşük maaş 11 bin lira mı oluyor?

Geçtiğimiz ay emekli ve memur maaşlarında yapılan artışın ardından Ocak ayında yapılması planlanan zam miktarı da merak konusu oldu. İşte, yıl sonu enflasyon tahminlerine göre memur ve emekli maaşları…



Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın ardından yılbaşında yapılması planlanan maaş artışı şimdiden gündem oldu. Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve Merkez Bankası tarafından Ağustos ayı tahminin de duyurulmasının ardından emekli ve memurlar, hesaplamalara başladı.

Merkez Bankası’nın açıkladığı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre yıl sonu TÜFE oranının yüzde 70.60 olması bekleniyor. TÜFE oranının yıl sonunda yüzde 70.60 olması durumunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 19.84, memurlara ve emeklilerine yüzde 20.84 oranında zam yapılması bekleniyor.

Peki, TEFE-TÜFE oranlarına göre en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emeklilere zam müjdesi! En düşük maaş 11 bin lira mı oluyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön