24 / 07 / 2024

Emeklinin maaşı yeniden şekilleniyor! En az 1.250 lira zam!

Emeklinin maaşı yeniden şekilleniyor! En az 1.250 lira zam!

Milyonlarca emekli ve memurun maaşlarında değişiklik sağlayacak olan ek düzenlemede sona yaklaşıldı. Emekli ve memurların maaşları ile ilgili son detayları belli oldu...




Kıdemler arası ücret dengesizliğine son verecek düzenleme ile kariyer mesleklerinde 600 puanlık artış olacak. Ek gösterge ile eşit etkiye sahip olan “tazminat yansıma oranlarının” artırılması ve emeklilik ikramiyesinin artırılması da masada yer alıyor.

Daire başkanı, genel müdür yardımcısı gibi müdürlerin altındaki personelden düşük ücret alınarak emekliliklerinde önemli ölçüde maaş düşüşü engellenmiş olacaktır. 25 yıl görev yapan öğretmen, polis ve din görevlilerinin aylıklarına en az 1.250 lira zam yapılacak.

İLK TOPLANTI YAPILDI

Memur-Sen ve 11 sendika temsilcisinden oluşan 3600 Ek Gösterge Komisyonu, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

İkinci toplantı 16 Mart tarihinde yapılacak. 3600 ek gösterge kapsamında 3 milyon 175 bin kamu çalışanı bulunuyor. Kamuda ek göstergede yer almayan personel dahil 4 milyona yakın çalışan ve 2 milyon 88 bin emekli var. Komisyon toplantısında tüm çalışanları dikkate alan düzenlemeye ilişkin taraflar hassasiyetlerini paylaşırken, 16 Mart'a kadar meslek gruplarına yönelik çalışmalar yapılacak.

 Emeklinin maaşı yeniden şekilleniyor! En az 1.250 lira zam!

DÜZELTME YAPILACAK

Yöneticiler, avukatlar, teknik hizmetler, sağlık hizmetleri, genel yönetim sınıfı, düşük ek göstergeler ve ek göstergesi olmayan personel dahil olmak üzere kamunun tüm kesimlerini kapsayan bir yaklaşım ortaya konmuştur. Tüm başlıklardaki dengesiz ek göstergeler düzeltilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kaymakam emrindeki çalışandan düşük ücret almayacak" çağrısı da yaşama geçmiş olacak. Ek göstergesi olmayan yardımcı hizmetler sınıfı için eğitime göre ek gösterge rakamı belirlenecek.

 Emeklinin maaşı yeniden şekilleniyor! En az 1.250 lira zam!

İKRAMİYELER ARTACAK

 

2200 ve 3000 ek gösterge ile aylık ve ikramiyeleri hesaplanan toplam memur sayısının yüzde 90'ının 3600'e çıkacağı belirtildi. Müfettişler, uzmanlar, şube müdürleri, daire müdürleri başta olmak üzere kariyer meslekleri ve idari personel için düzenlemeler yapılacak. başkanları, genel müdür yardımcıları. Üniversitelerdeki yerel yönetimler ve yöneticilere ilişkin ek göstergeler de yükselecek.

Şube müdürlerinin pozisyonlarına göre 3600 ek gösterge alması beklenirken, bölüm başkanlarının göstergesinin 4800'e çıkması bekleniyor. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmenler, polis 3000 ve hemşireler 2200 ek göstergeye tabidir. 25 yıl hizmet veren bir öğretmenin emekli maaşı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi ise 30 bin liranın üzerinde artacak.

Emekliler ve memurlar ek gösterge hayata geçtiğinde maaşlarının nasıl hesağlanacağını merak ediyor.  Ek ödemler kime ve neye göre verilecek, kime ne kadar artış yapıalcak? İşte merak edilen soruların cevapları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön