29 / 04 / 2024

Emin Üstün: Konut fiyatları 2014'te yüzde 10 artar!

Emin Üstün: Konut fiyatları 2014'te yüzde 10 artar!

Eminevim Yönetim Kumlu Başkanı Emin Üstün sektörde fiyatların yüzde 10-11 civarında artacağını, bunda artık üretilen projelerde yüzde l'lik KDV'lerin yerini yüzde 8 ve yüzde 18'lik KDV'lerin almasının etkisi bulunduğunu söyledi.




Mayıs 2012'den bu yana döviz kurunda yaşanan artış, yeni yılda konut fiyatlarına da yansıyacak. Eminevim Yönetim Kumlu Başkanı Emin Üstün sektörde fiyatların yüzde 10-11 civarında artacağını, bunda artık üretilen projelerde yüzde l'lik KDV'lerin yerini yüzde 8 ve yüzde 18'lik KDV'lerin almasının etkisi bulunduğunu söyledi. 

Üstün. "Ayrıca doların uyguladığı baskı da artık fiyatlara yansıtılır." dedi. 


Elbirliği yöntemi ile insanları ev ve araba sahibi yapan Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, arsa yatınmlannı da artırdı. İstanbul Beylikdiizü'nde Ahengistanbul. Kurtköy'de ise 560 projesi ile inşaat sektörüne adım atan Üstün. İstanbul ve Anadolu'daki arsalarını da genişletmeye başladı. Üstün. "Aslında arsa alma alışkanlığını elbirliği yönteminde bir nevi müşterimiz olan tüketicileri mağdur etmemek için tedbir olarak kazandık." şeklinde konuştu. Şirket, geçen zamanda Balıkesir Burhaniye'de 300 dönüm zeytinlik. Konya'da 200 dönüm. İznik'te 120 dönüm, Adana'da 750 dönüm. Çatalca'da 120 dönüm. Antalya'da 25 bin metrekare arsa satın aldı. 


Antalya Manavgat'ta ise 20 yıl önce de 100 bin metrekare arazi almıştı. Afyon'da aldığı 100 dönüm arsaya ise 5 yıldızlı termal otel yapmak için kollan sıvadı. Emin Üstün, geliştirecekleri inşaat projelerinde ekonomik konut konseptine odaklanacaklannı söyledi. 


Ekonomik konutları Gebze ve Silivri tarafında yapmak için arsa topladıklarını açıklayan Üstün,  "2014'te projelere başlayacağız" dedi



Zaman


Geri Dön