11 / 05 / 2024

Emlak Konut GYO ve THY'den Arnavutköy'e 14 bin konutluk proje geliyor! 

Emlak Konut GYO ve THY'den Arnavutköy'e 14 bin konutluk proje geliyor! 

Emlak Konut GYO, İstanbul Arnavutköy Dursunköy Toplu Konut Projesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. THY ve Emlak Konut GYO'dan 14 bin konutluk yeni proje müjdesi...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, dün gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, İstanbul Arnavutköy Dursunköy'de hayata geçirilecek toplu konut projesi ile ilgili müjdeyi verdi. 

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu tarafından, şirket ile Türk Hava Yolları A.O.'nın yüzde 50'şer hissesine sahip olduğu İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Dursunköy Mahallesi'nde yer alan 3,6 milyon metrekarelik arazi üzerinde konut projesi geliştirme çalışmalarının başlatılmasına karar verildiği açıklandı. 

Emlak Konut GYO ve THY den Arnavutköy e 14 bin konutluk proje geliyor! 

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'de hayata geçirilecek projesi kapsamında bulunan 44 Ada 14 ve 16 parsellere ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

Dev konut projesi kapsamında kalan parsellerin ruhsat çalışmaları ise sürüyor. 

THY tarafından KAP'ta konuyla ilgili yapılan son dakika açıklamasında da proje ile etaplar halinde toplam 14 bin konut inşa edileceği, konutların da Emlak Konut GYO yönetiminde satışa sunulmasının planladığı ifade edildi. 

Proje çerçevesinde inşa edilecek konutların en az 3 bin adedinin Türk Hava Yolları ve İştiraklerinin çalışanlarına satılmak üzere kura hakkının şirket tarafından belirleneceğine de dikkat çekildi. 

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören THY’nin yüzde 49,12 hissesi Varlık Fonu'na aitken, kalan hisseler de yatırımcılara ait. Emlak Konut GYO'nun da yüzde 49,34 hissesi TOKİ’ye ait. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Sosyal destek alanlar bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı! Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası...

Benzin, motorin, LPG'ye yeni indirim gelecek mi? BP, Opet, Total, PO 27 Nisan 2023 fiyat listesi...


Geri Dön