03 / 05 / 2024

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...



Emlak siteleri son zamanlarda takas ilanları ile doldu taştı. Yükselen krediler ve artan fiyatlardan dolayı vatandaşlar, takas yoluna başvuruyor. 

EMLAK SİTELERİNDE TAKAS İLANLAR ARTTI

Kocaelikoz'da yer alan habere göre; artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranları birlikte birçok vatandaş için ev almak artık neredeyse hayal oldu. ’de hala ciddi bir konut satışı yaşansa da geçmiş aylara göre önemli bir düşüş görülüyor. Konut alımı için banka kredisine erişemeyen tüketiciler ise çareyi takasta buldu.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

BU İLDE TAKAS İLANLI SATIŞLAR PATLAMA YAŞADI

Konut satış sitelerinde takasla ilanlar  son zamanlarda yükselmeye başladı. Takasla en çok ilan veren ve dikkatlari üzerine çeken  Kocaeli’deki konut ilanlarında, “kısmen takas olur”, “takası olur, “ev ve arsası takas olur” ibareli çok sayıda ilan bulunuyor.

Yükselen fiyatlar ve artan krediler nedeniyle en durgun dönemlerinden birini yaşadığının belirten emlakçılar, daha önce hiç bu kadar çok takasyönteminin kullanılmadığı dile getiriyor.

Takas yönteminin de piyasayı hareketlendiremeyeceğini savunan uzmanlar ise emlak sektörünün hareketlenmesi için en azından ilk defa gayrimenkul alacaklara kamu bankalarından uygun faiz oranıyla kredi fırsatının sunulması gerektiğini belirtiyor.

KONUT SATIŞLARI DÜŞTÜ!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlara göre ülke genelinde konut satışları Mart'ta bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 0,1 azaldı ve 105 bin 394 şeklinde oldu. Konut satışları ocak-mart döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 1,3 azalış göstererek 279 bin 604 şeklinde gerçekleşti. 

İpotekli konut satışları martta yüzde 49.01 azaldı! Toplamda 12 bin 880 konut satıldı!

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Geri Dön