11 / 10 / 2024

Emre çamlıbel: Binalar enerji verimliliğiyle yaşar!

Emre çamlıbel: Binalar enerji verimliliğiyle yaşar!

Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya önem gösteren Soyak, bu yıl 4'üncüsü Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen EKODesign Konferansı 'nın sponsorları arasında yer alırken organizasyona üst düzey yönetim olarak ilgi gösterdi




Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya önem gösteren Soyak, bu yıl 4'üncüsü Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen EKODesign Konferansı 'nın sponsorları arasında yer alırken organizasyona üst düzey yönetim olarak ilgi gösterdi. Soyak Holding CEO 'su Emre çamlıbel, konferansta 'Türkiye 'de sürdürülebilir yapılaşma ve binalarda enerji performansı yönetmeliği' başlıklı panelin moderatörlüğünü üstlendi.

Soyak 'ın da destekçileri arasında yer aldığı EKODesign 2011 Konferansı 'nda, gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ilgili sivil toplum kuruluşları, kamu ve yerel yönetimlerin yerli ve yabancı liderleri, 'yapılaşmanın ekolojik gerekliliği' ana başlığı altında farklı konuları masaya yatırdı.  

Soyak Holding CEO 'su M.Emre çamlıbel, gayrimenkulün dünyanın geleceğini çevre dostu uygulamalarla şekillendireceğini vurgulayarak, aynı zamanda çevre Dostu Binalar Derneği'nin (çEDBİK) Kurucu Üyesi olan Soyak 'ın yeni nesillerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerini sürdüreceğini ve sektörün gelişimi yönündeki çalışmaların içinde yer alacağını söyledi.

Yüzde 50'ye varan tasarruf
çamlıbel, sürdürülebilir gayrimenkul için enerji verimliliği ve enerji tasarrufu uygulamalarının kilit rol oynadığını belirterek, Türkiye 'de Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği 'nin, mevcut binalarda uygulanabilmesi için en kritik noktanın sektöre yönelik verilecek teşvikler kapsamında olduğunu vurguladı. Teşviklerin, aynı zamanda enerji tasarrufunda maddi kazanımlar elde edilmesine hız kazandıracağı gibi, sektörün büyümesi, çevre ve istihdama olan katkısının da önemli olacağını belirtti.

Oturumda konuşan BES Enerji Danışmanlık Başkanı Mehmet Serkan Emin, sertifikalı yeşil binaların sağladığı enerji tasarrufuna ve ekonomik kazanımlara dikkat çekerek, özellikle izolasyon, ısıtma-soğutma ve aydınlatma sistemleri konusundaki uygulamaların önem taşıdığını söyledi. Sürdürülebilir bina kapsamında olabilmek için önce yeşil bina olmanın önemine değinen Emin, bu binalarda enerji kullanımında yüzde 24'ten yüzde 50'ye varan tasarruf oranlarının yakalanabileceğini belirtti.


Geri Dön