22 / 05 / 2024

Emtia fiyatlarında deprem! Emtia fiyatları doların gücüne yenik düştü!

Emtia fiyatlarında deprem! Emtia fiyatları doların gücüne yenik düştü!

Dolar/TL kurunun yükselişi emtia fiyatları üzerinde baskıya neden oldu. Buğday, plati ve gümüş fiyatları geriledi.



Geçen hafta Fed temmuz ayı tutanakalarının açıklanmasından sonra önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceğine yönelik anflasyon rakamlarının azalmasın yönelik henüz lle tutulur bir kanıt oolmadığına işaret edildi. Bu da doların güçlenmesine neden oldu.

Tutanakların ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda kararsızlık ön plana  çıkarken, Fed’in eylül ayında yüzde 55 ihtimal ile 50 baz puan, yüzde 45 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı bekleniyor.

Tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamında tahıl yüklü gemilerin yola çıkmaya başlaması ile azalan arz endişeler de tarım emtialarını olumsuz etkiledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön