15 / 05 / 2024

Emtia fiyatlarında deprem! Emtia fiyatları doların gücüne yenik düştü!

Emtia fiyatlarında deprem! Emtia fiyatları doların gücüne yenik düştü!

Dolar/TL kurunun yükselişi emtia fiyatları üzerinde baskıya neden oldu. Buğday, plati ve gümüş fiyatları geriledi.



TARIM EMTİA FİYATLARI DÜŞTÜ

Devam eden enflasyon ve resesyon ikilemi tarım emtialarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tarım emtiasında geçen hafta pamuk hariç diğer emtialar düşüşe geçti.

Avrupa'da ve dünyada artan kuraklık ve yüksek sıcaklık endişeleri ile pamuk fiyatları 1,2 doları test ederek son iki ayın en yüksek seviyesini gördü.

Emtia fiyatlarında deprem! Emtia fiyatları doların gücüne yenik düştü!

Ardından pamuk haftayı yüzde 6,7 artışla 1,16 dolardan tamamladı. Tahıl koridoru anlaşması doğrultusunda Ukrayna limanlarındaki tahıl yüklü gemilerin yola çıkması ile buğday ve mısır fiyatlarında  düşüş gözlemleniyor.

Chicago Ticaret Borsasında işlem gören buğday yüzde 6,1, mısır 3, soya fasulyesi yüzde 3,3 ve pirinç yüzde 0,4 değer kaybına uğradı.K ahve yüzde 4, şeker yüzde 3,1 ve kakao yüzde 0,9 azalış kaydetti. 

Dolar fırladı, gümüş çakıldı! Gümüşe yatırım yapanlar dikkat! Bu rakamları görenler şaşkına döndü

Emtia piyasasında neler oluyor? Demir cevheri ben buradayım dedi

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön