03 / 05 / 2024

Emtia piyasasında yükseliş eğilimi! Altın, gümüş, pirinç, buğday fiyatlarında Kasım şoku! 

Emtia piyasasında yükseliş eğilimi! Altın, gümüş, pirinç, buğday fiyatlarında Kasım şoku! 

Emtia piyasasında, bir önceki hafta yaşanan artış eğilimi geçtiğimiz hafta da sürdü. Haftayı bakır yüzde 4,4, kurşun yüzde 5,9, alüminyum yüzde 5,2, nikel yüzde 10,2, çinko yüzde 4,6, şeker yüzde 3,7, pirinç yüzde 1,8 artarak bitirdi. İşte emtia piyasasındaki son durum...



Emtia piyasasında, bir önceki hafta yaşanan artış eğilimi geçtiğimiz hafta da sürdü. Emtia piyasasındaki pozitif seyir geçtiğimiz hafta da devam etti. 

Özellikle değerli metaller ve baz metallerde artış eğilimi yaşanırken, tarım emtialarında karışık bir seyir kaydedildi. Enerji emtialarında ise gerilemeler kaydedildi. 

Analistler, ABD'de beklentilerin altında kalan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artırımlarını yavaşlatacağı umutlarını yükselttiğine ve küresel ölçekte dolar talebinin azaldığına dikkat çekti. 

Emtia piyasasında yükseliş eğilimi! Altın, gümüş, pirinç, buğday fiyatlarında Kasım şoku! 

Ülkede hafta içinde açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde aylık bazda yüzde 0,4 artarken, yıllık enflasyon yüzde 7,7 ile 9 ayın en düşük seviyesine düştü. Ülkede çekirdek enflasyon da ekim ayında  yıllık yüzde 6,3 ile 40 yılın zirvesinden düştü. 

Beklentilerin altında kalan enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artırımlarını yavaşlatacağı umutlarının artmasını sağlarken,  para piyasası fiyatlamalarında bankanın gelecek ay faizleri 50 baz puan artıracağı beklentileri yüzde 81'e ulaştı. 

Fed yetkililerinin değerlendirmeleri de para politikası sıkılaştırma hızında yavaşlama öngörülerine destek oldu. 

Emtia piyasasında yükseliş eğilimi! Altın, gümüş, pirinç, buğday fiyatlarında Kasım şoku!  

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, faiz artırımlarının enflasyon üzerindeki baskıyı devam ettirmesini beklediğini ifade ederken, Kansas City Fed Başkanı Esther George da faiz artırımlarının daha yavaş hızda yapılmasını desteklediğine vurgu yaptı. 

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise faiz oranlarının gelecek sene yüzde 4,9'a yükselmesini beklediğinin altını çizerek, senelik yüzde 7,7'lik enflasyonun biraz soluk aldırdığını belirtti. 

İşte emtia piyasasındaki son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön