01 / 09 / 2024

En büyük projeye profesyonel aday

En büyük projeye profesyonel aday

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirileceği Kartal'a belediye başkan adayı olan yönetici Bekir Kılıç, proje yönetiminde iddialı olduğunu söyledi



Toplam 555 hektarlık alanıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve çizimini dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in yaptığı 10 milyar dolarlık 'Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'ni yönetmeye Bekir Kılıç aday gösterildi. Yaşamının 40 yılını Kartal'da geçiren Bekir Kılıç, sorunlarını ve bunlara ait çözüm yollarını iyi bildiği Kartal için hazır olduğunu açıkladı.
BÜTÇE İKİYE KATLANACAK

20 yıllık Evyap'lı olan ve Evyap Tedarik Zinciri Grup Başkanlığı'nı bırakarak aday olan Bekir Kılıç, proje yönetiminde deneyimli olduğunu vurguladı. Mısır ve Ukrayna dahil Evyap'ın birçok projesine imza attığını anlatan Bekir Kılıç, "Çok fazla zaman kaybedildiğini düşündüğümüz Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'ni en kısa zamanda hayata geçireceğiz" diye konuştu. Şu anda belediye bütçesinin 84 milyon YTL olduğunu belirten Kılıç, "Kentsel dönüşümle bu bütçe ikiye katlanacak" dedi.

200 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Proje tamamlandığında Kartal'ın imalat sanayiinden ticaret ve turizm merkezine dönüşeceği bilgisini veren Bekir Kılıç, şöyle devam etti: "Yaklaşık 200 bin kişiye istihdam imkanı oluşacak. Ancak insanları da buna göre yeniden mesleki eğitimden geçirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de hazırlıklar yapıyoruz." Projeyle Kartal'daki atıl sanayi tesislerinin alanlarının değerlendirilmesi amaçlanıyor.


Kartal dünyanın en büyük teknoloji merkezi olacak

Yaklaşık 10 milyar dolara mal olması beklenen proje, kültür merkezi, opera binası, göl ve çevresi, kamu binaları, alışveriş merkezi, marinası ve meydanıyla dünyanın en ilginç mimarî eserlerinden oluşuyor. Proje, sadece Kartal ve çevresindeki ilçelerin değil, İstanbul'un da çehresini değiştirecek. 'Kartal Kıyı Kesimi Kentsel Tasarım Projesi' olarak adlandırılan dönüşüm için, Pritzker Ödüllü ilk kadın mimar Zaha Hadid, "Hayatımın projesi" diyor. Bu kentsel dönüşüm çalışmasıyla Kartal'daki atıl sanayi tesislerinin alanlarının değerlendirilmesinin yanı sıra, bölgenin İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri olması hedefleniyor. Proje tamamlanınca Kartal, dünyanın en büyük teknoloji merkezi haline gelecek. Sahile yapılacak marinanın Türkiye'nin en büyük marinası olacağı belirtiliyor. Projenin en belirgin bölümlerinden biri E-5 girişindeki taşocağına yapılacak suni göl. Projede opera binası ile kültür merkezinin yanı sıra alışveriş merkezleri ve beş yıldızlı oteller de bulunuyor.


Adliye sarayında 15 bin kişi istihdam edilecek

Fikret Evyap'ın '3. kardeşim' diye tanımladığı Bekir Kılıç, Evyap'tan ayrılma gerekçesini "Zamanla insanlarda işletme körlüğü oluşuyor ve değişim heyecanı gerekiyor" diye açıkladı. .Dünyanın en büyük adliye sarayının da Kartal'da yapıldığını ve inşaatın 2010 yılında tamamlanacağını ifade eden Bekir Kılıç, burada da 15 bin kişinin çalışacağını söyledi.


Anadolu yakasının yeni ağırlık merkezi Kartal'a profesyonel yönetici Bekir Kılıç aday olurken Avrupa yakasında da TİM eski başkanı Oğuz Satıcı dikkat çekiyor.
Yenişafak

Geri Dön