03 / 05 / 2024

En düşük emekli maaşı 5 bin lira! Asgari ücret 7 bin 500 lira! Rakamlar bir bir ortaya çıkıyor! Çalışan herkes bu habere

En düşük emekli maaşı 5 bin lira! Asgari ücret 7 bin 500 lira! Rakamlar bir bir ortaya çıkıyor! Çalışan herkes bu habere

Yıl sonunun yaklaşması ile birlikte yeni asgari ücret ve en düşük emekli maaşı ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıkıyor. İşte detaylar…



YENİ ASGARİ ÜCRET ARALIK AYINDA

Emekli ve memurların haricinde yaklaşık 8 milyon asgari ücretliyi direkt olarak ilgilendiren fakat tüm çalışanların maaşlarını etkileyecek olan yeni asgari ücret de önümüzdeki aralık ayı itibarıyla belirlenmiş olacak. Asgari ücretin bu güne kadar artışları gözlemlendiğinde bir önceki senenin enflasyon rakamının 3-7 puan üzerinde tespit edildiği görülmekte.

Fakat 2022 senesinde asgari ücret uzun bir aradan sonra temmuz ayında da artış yaşandı. Bu şekilde senelik artış % 90'ı bulurken enflasyonun da üzerinde bir rakam ortaya çıkmış oldu. Yeni senenin asgari ücretinin de yine enflasyon üzerinde güçlü bir artış ile belirlenmesi bekleniyor.

 A Haber’in haberine göre; Orta Vadeli Program hedefi de dikkate alındığı zaman ne asgari ücretin 5. 500 liradan en az 7. 500 liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun üzerine çıkacak formüller de var. Fakat yeni asgari ücret artışına aralık ayında toplanacak olan komisyon karar vermiş olacak.

Komisyon, alım gücünü ve enflasyon rakamları ile de geçim endeksini dikkate alınıp karar verecek. Asgari ücretteki artış ise diğer çalışanların da maaşlarını yukarı çekip çekecek etki yapacak.

Tüm bunların yanında 2022 yılında kaldırılan vergilerin de yine aynı şekilde 2023 yılında alınmaması uygulanmasının devam etmesi beklenmekte. Bu şekilde asgari ücretlilerden ve diğer çalışanların da asgari ücret kadarki gelirlerinden gelir ve damga vergisi alınmamakta.

En düşük emekli maaşı 5 bin lira! Asgari ücret 7 bin 500 lira! Rakamlar bir bir ortaya çıkıyor! Çalışan herkes bu habere

Küçük yatırımcılar için tehlike çanları çalıyor! Ekonomistler birer birer uyardı!  Yatırım yapacaksanız hemen bu habere

TOKİ son dakikada başvuru şartlarına bir yenisini ekledi! Bu koşul mutlaka aranacak! Hemen buna bakın

Sadece başvur ve 7 bin 200 lira kazan! Aile Destek Programı paraları yattı mı? Aile Destek Programı’na nasıl başvurulur?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön