02 / 06 / 2024

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu?

Temmuz ayı yaklaşırken, gözler emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuzda emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu mu? İşte detaylar...



BAKAN NEBATİ'DEN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan ek bütçe görüşmelerinde Bakan Nebati vekillerin sorularını cevapladı. Temmuz memur zammı hakkında konuşan Nebati, yapılacak zammın haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşeceğini ve yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngördüklerini söyledi.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu?

Bu kapsamda 2022 yılında memurların ayılıklarında kümülatif artışın yaklaşık yüzde 83'e ulaşacağını söyleyen Nebati, Temmuz ayında emeklilere yapılacak artışın da yaklaşık yüzde 40 oranında olacağını söyledi. 2022 yılı memur emeklilerinin aylıklarında kümülatif artışın yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşındaki kümülatif artışın yüzde 76'ya ulaşacağını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön