15 / 05 / 2024

En düşük memur emekli maaşı 6 bin 990 TL'ye çıkıyor! Resmen tarih verildi, maaş hesaplarınızı şimdi yapın

 En düşük memur emekli maaşı 6 bin 990 TL'ye çıkıyor! Resmen tarih verildi, maaş hesaplarınızı şimdi yapın

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte emeklilere ne kadar zam yapılacağı soruları da gündeme gelmeye başladı. Enflasyon rakamlarına göre en düşük emekli memur maaşının en düşük ihtinmaller 6 bin 990 TL'ye çıkacağı ifade edildi.



EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI

Bir önceki dönemde emeklilere yüzde 42.35 emeklilere zam yapıldığını hatırlatan Bayram memurlara da yüzde 41.69’luk bir zam yapıldığını ifade etti. Açıklamalarında “Gerçekleşen enflasyonun yüzde 15 olacağı belirlenirse eğer hem emeklilerin hem memurların en az yüzde 15’lik bir zam alacağını tahmin edebiliriz.” ifadelerini kullanan Bayram yüzde 15’lik enflasyon farkı dikkate alınırsa eğer, en düşük memur maaşı 9.105 TL’den 10.470 TL’ye, en düşük emekli aylığı ise 6.078 TL’den 6.990 TL’ye yükselmesi beklendiğini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön