20 / 05 / 2024

En düşük memur maaşı 32 bin TL mi olacak? Memurlar hemen bu açıklamaya bakın!

En düşük memur maaşı 32 bin TL mi olacak? Memurlar hemen bu açıklamaya bakın!

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranı dört gözle bekleniyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, en düşük memur maaşı için 32 bin lirayı işaret etti. İşte ayrıntılar... 



Birleşik Kamu-İş Başkanı Mehmet Yeşildağ, kamudaki çalışma yaşamında memur-işçi arasında gelir adaletsizliği oluştuğuna dikkat çekti ve "Kamudaki çalışma yaşamındaki ücret dağılımı adil bir şekilde dengelenmeli" diyerek açıklamasını tamamladı.

En düşük memur maaşı 32 bin TL mi olacak? Memurlar hemen bu açıklamaya bakın!

T24'te yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun da geçtiğimiz gün memur maaş zammı ile ilgili konuştu ve "En düşük memur maaşı şu an 11 bin 800 TL. Bu 11 bin 800 TL'ye yüzde 85 zam yapılarak ya da 15 bin TL alana yüzde 85, 20 bin alana yüzde 85 zam şeklinde olmaz" ifadelerine yer verdi. 

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseleceğine vurgu yapan Erdursun, 18 bin lira alan birinin maaşının da 23 bin TL olacağına dikkat çekti.  

Geçtiğimiz günlerde Temmuz 2023'te asgari ücretin kaç lira olacağı da açıklandı. Buna göre, Temmuz zamlı yeni asgari ücret tam 11 bin 402 Türk Lirası olacak. 

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Doları olanlara haziran müjdesi! Yatırımcılar hemen hazır olsun! Dolarda her an bu rakam gelebilir

THY Emlak Konut GYO kura tarihleri açıklandı mı? Yenişehir Evleri kuraları ne zaman çekilecek? Başvuranlar şimdi bakın!

 


Geri Dön