29 / 04 / 2024

En uygun taşıt kredisi başvurusu nasıl yapılır?

En uygun taşıt kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Araç kredisi veren pek çok banka, kredi kullanıcısına uygun ödeme fırsatları sağlıyor. Böylece cazip kampanyalar ile desteklenen bu hizmet ile birçok kişi ihtiyacı olan otomobillere kavuşuyor.



Taşıt kredisi, sıfır kilometre araçlar ya da ikinci el otomobiller için alım kolaylığı sağlayan kredi türü olarak tanımlanıyor. Söz konusu kredi türüyle istenilen araca, uygun ödeme seçenekleri ile sahip olmak mümkün hala geliyor. Sıfır kilometre araç alınacaksa kredinin geri ödeme süresi boyunca araç rehin ediliyor.

Banka kredileri, bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Düşük faizli taşıt kredisi, en uygun taşıt kredisi ya da masraf indirimi ile bankalar, cazip avantajlar sunabiliyor. Taşıt kredisi hesaplama ise hemen hemen saniyeler süren bir işlem özelliğini taşıyor. Çok hızlı şekilde dönüşü alınıyor. Bu fırsatlarla taşıt sahibi olmak isteyenler, bu isteklerine kolaylıkla ulaşıyor. Bu avantajları sunan bankalar müşterilerinin taahhüt edilen ödeme koşullarına sadık kalmasını bekliyor.

En uygun taşıt kredisi başvurusu nasıl yapılır?

EN UYGUN TAŞIT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hangikredi.com'da yer alan detaylara göre, Taşıt kredisi başvurusu için reşit olmanız, gelirinizi belgeleyebilmeniz, minimum 3 aydır devam eden sigortanızın olması ve kredi notunuzun bankanın talep ettiği minimum seviyenin üstünde olması gerekiyor. 

Taşıt kredisi hesaplaması yaptıktan sonra bankaya başvuru gerçekleştirerek, başvurunuz ön onay aldıktan sonra gerekli belgelerle beraber banka şubesine gitmeniz gerekir. Taşıt kredisi başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi yada pasaport aslı ve fotokopisi.

Araç kredisi başvurusu yapacak kişinin adına düzenlenmiş güncel telefon, su, elektrik, doğal gaz faturalarından biri veya ikametgah belgesi.

İş türüne göre talep edilen evraklar; maaşlı çalışanlar, emekliler ve şirketi olan kişilere göre farklılık gösterir. Maaşlı çalışanlardan talep edilen gelir belgesi son bir sene ait maaş bordrosudur. 

Emeklililer için, emekli tanıtım kartı ve aylık emekli maaşını içeren banka hesap cüzdanıdır. 

Şirketi bulunan kişiler için ise, senelik gelir vergisi beyannamesi ve vergi levhası taşıt kredisi için gerekli evraklar arasındadır.

Satın alınacak otomobilin, sıfır kilometre olması durumunda, otomobilin proforma faturası gerekiyor.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Kiracılar, sözleşmeye uymazsa ev sahibine borçlu çıkabilir

Brent petrol bugün ne kadar? Petrol fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı


Geri Dön