12 / 05 / 2024

Enerji krizi Almanya'yı sardı! Tuvalet kağıdı üreticisi artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas başvurusunda bulundu!

Enerji krizi Almanya'yı sardı! Tuvalet kağıdı üreticisi artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas başvurusunda bulundu!

Alman tuvalet kağıdı üreticisi Hakle, hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.



ENERJİ KRİZİ ALMANYAYI KISKACINA ALDI!

Büyük ölçüde Rus gazına bağımlı olan Almanya, son yıllardaki en büyük enerji krizini yaşıyor. Doğal gaz ithalatının yarısının Rusya'ya bağlı olduğu Almanya'da, başta Gazprom olmak üzere başkent Berlin, Münih ve Hannover olmak üzere birçok şehirde enerji tasarrufu önlemleri hayata geçirildi. 

Hükümet, kamu binaları, ofisler ve büyük salonlar gibi “insanların düzenli olarak vakit geçirmediği alanlarda” ısıtmanın kapatılması çağrısında bulundu. Ayrıca bazı şehirlerde sokak aydınlatmaları kesilirken, Berlin'de yaklaşık 200 tarihi bina ve anıtı aydınlatan projektörler kapatıldı. 

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

ENERJİ YOKSULLUĞU AVRUPAYI ELE GEÇİRİYOR

İngiltere'de enflasyon Temmuz ayında yüzde 10,1 ile 40 senenin en yüksek seviyesine erişti. Bu, ekonomistlerin sene onu beklentilerinin çok üzerinde bir rakam.

ENERJİ YOKSULLUĞU NEDİR?

Işıl Şirin Selçuk ve Altuğ Murat Köktaş'ın Journal of Political Economy Theory'deki yazısında; Enerji yoksulluğu esas olarak "modern enerji fırsatlarına erişememe" olarak tanımlanmaktadır. 

Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisine göre enerjiyi en temel ihtiyaçlarımız olan maddi ihtiyaçlar için kullandığımızı söyleyebiliriz. Soğuk iklime sahip bölgelerde ısıtma ihtiyacının karşılanması, enerji tüketiminin en temel düzeyidir. Yine, aydınlatma, yemek pişirme ve temizlik gibi temel fiziksel ihtiyaçların tümü enerji gerektirir.

Çeyrek altın bugün ne kadar? Yarım altın ne kadar? 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?  5 Eylül altın fiyatları...

Okul ihtiyaçlarından süpermarket ürünlerine dev indirim! Bakmayan bin pişman

Pırlantacılar kafayı yedi! Pırlantada yüzde 55'e varan indirimler

Geri Dön