03 / 05 / 2024

Enerji krizi Avrupa'nın 'Efendisi' oldu!

Enerji krizi Avrupa'nın 'Efendisi' oldu!

Fransa'da enerji fiyatları yükselirken, halkın talaşa yönelmesiyle, odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselmeye başladı.



YÜKSEK ENERJİ FİYATLARI YERLİ TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİNİ DE VURDU!

F1 Info'nun haberine göre, yerli üreticiler kuş gribi ve yüksek maliyetler nedeniyle Fransızların yaygın olarak tükettiği tavuk eti talebini karşılamakta zorlanıyor. 

Ukrayna'daki savaşın neden olduğu enerji ve tahıl fiyatlarındaki artışın kanatlı eti maliyetlerini yüzde 30 artırması nedeniyle bu durum fiyatlara en az yüzde 14 yansıdı. 

Artan gaz fiyatları nedeniyle çiftçiler de civcivleri sıcak tutmakta zorlanıyor. Ancak fiyatların ucuzlaması nedeniyle tedarikçiler tavuk etlerinin neredeyse yarısını yurt dışından getirmeye başladı. 

Öte yandan, Avrupa Birliği'nin bir yıllık tarife kotasını iptal etmesi nedeniyle Ukrayna tavuk etinin Fransız pazarını doldurması bekleniyor. Diyelim ki Fransa'da 2021 yılında ithal tavuğun iç pazardaki payı yüzde 25 iken bu yıl yüzde 50'ye yükseldi.

Altın 7 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın, sonra keşke demeyin!
Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'tan anında düşük faizli kredi! Hemen bakın!
Altın yıl sonu bu kadar olacak! Analistler art arda açıkladı! Son 3 ay! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön