04 / 05 / 2024

Enflasyon etkisi euroyu düşürdü! Son dakika euro kuru

Enflasyon etkisi euroyu düşürdü! Son dakika euro kuru

Eylül ayında ekonomik aktivitenin giderek yavaşlama sinyalleri vermesinin ardından Euro bölgesinin durgunluğa girme ihtimali gittikçe yükseldi ve euro dalgalanmaya başladı. İşte son dakika euro kuru



DOLAR EUROYU EZDİ GEÇTİ

Euro dolar paritesi bugün 0,96 seviyesine işlem görüyor. Dolar endeksi, dün 114,5 ile Mayıs 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi test etmesinin ardından bugün 113,6'da dengede kaldı.

Dün 0,9554 ile 20 yılın en düşük seviyesini gören avro/dolar paritesi ise bugün 0,9640 seviyesinde.

 Enflasyon etkisi euroyu düşürdü! Son dakika euro kuru

Öte yandan İngiltere'de hükümetin ekonomiyi canlandırma amacıyla 1972 yılından  bu yana en kapsamlı vergi indirimlerini açıklamasının ardından dün 1,0348 ile tüm zamanların en düşük seviyesini gören sterlin/dolar paritesi, bugün yüzde 1'lik yükseliş ile 1,0790'dan işlem görüyor.

Analistler, merkez bankalarının artan enflasyonist baskılar karşısında agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri ile resesyon endişelerinin derinleştiğini belirtti.  Bu durumun küresel çapta dolar talebinin güçlenmesine neden olduğu belirtildi.

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Avrupa Merkez Bankası açıkladı

Euro/TL kaç lira? Euro/TL bugün ne kadar? Son dakika euro kuru

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön