10 / 05 / 2024

Enflasyonda şok iddialar! Enflasyon 2023 yılında düşecek mi? İşte tahminler

Enflasyonda şok iddialar! Enflasyon 2023 yılında düşecek mi? İşte tahminler

Her geçen gün zamlanan fiyatlar vatandaşı canından bezdirdi. Ekonomi yönetimi enflasyonun baz etkisiyle düşüşe geçtiğini belirtirken 2023 yılında nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.



Koç Üniversitesi ve TÜSİAD ortaklığı ile oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF) tarafından her yıl düzenlenen “2023 Yılında Türkiye Ekonomisi” semineri dün yapıldı. Seminerin açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ekonomi ve Finans Yuvarlak Masa Başkanı Murat Özyeğin tarafından yapıldı.

 Enflasyonda şok iddialar! Enflasyon 2023 yılında düşecek mi? İşte tahminler

Dünya Gazetesi’nden Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre, toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, bu yılın ikinci yarısında dünya gibi Türkiye’nin de normalleşme sürecine girmesi gerekeceğini belirterek, bunun en önemli koşulu da enflasyonun düşürülmesi ve ekonomik istikrarın tesis edilmesi olduğunu savundu. Enflasyonun çıkmış olduğu çok yüksek seviyelerden baz etkisiyle beraber düşme sürecine girmiş olmasını bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Turan, “Ancak enflasyonu düşürmede makro ihtiyati tedbirlerin para politikasının ikamesi olamayacağı noktasından hareket ederek para politikasını enflasyonla mücadele çerçevesinde formüle etmek, maliye politikasını enflasyonla mücadeleyi destekleyici şekilde kurgulamak gerekiyor” diye konuştu.

TEMKİNLİ BİR TAVIR BENİMSENMELİ

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin de, 2022 yılının muhtemelen kayıtlara 2009 krizi ve 2020 pandemisinin ardından son 30 yılın en düşük büyüme performansının gerçekleştirileceği yıl olarak tarihe geçeceğine vurgu yaptı. Özyeğin, 2023 yılı için önemli olanın, bu yeni süreci iyi yönetmek ve doğru politikalar izlemek olacağının altını çizerek bunun da en iyi yolunun risk almak yerine temkinli bir tavır benimsenmesi ve ekonominin içeriden ve dışarıdan gelebilecek olumlu ve olumsuz şoklara karşı esnekliğinin artırılması olduğunu düşündüğünü ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön