30 / 04 / 2024

EPDK 2023 yılı elektrik hizmet fiyatlarını belirledi!

EPDK 2023 yılı elektrik hizmet fiyatlarını belirledi!

Elektrik sektöründe 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak çeşitli hizmetler için tarifeler belirlendi.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) bu konudaki kararı Resmi Gazete dergisinde yayımlandı.

Bununla birlikte 1 Ocak'tan itibaren garanti ücreti, kalıp demetleme ücreti, sayaç işletim ücreti, ödeme ücreti ve ikincil bildirim ücreti kararlaştırıldı.

EPDK'dan kış gelmeden flaş hamle! Yüksek maliyete dur deniyor!

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Kurul tarafından yürürlükte olan sigorta oranları kilovat başına sanayi, kamu ve özel sektör abone grupları için 239 lira, mesken müşterileri için 84 lira 10 kuruş, şehitler için 42 lira, gazi aileleri için 113 lira ve Tarım, aktivite, aydınlatma ve diğer abonelere 40 kuruş.

Elektrik kesintisi ve bağlantı bedeli alçak gerilim için 44 lira 80 kuruş, orta gerilim için 335 lira 60 kuruş olarak belirlendi. Direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif ve/veya var sayaçlar için kontrol bedeli 62 lira 10 kuruş, akım trafolu ve/veya transformatörlü aktif ve/veya var sayaçlar için kontrol bedeli 78 lira 70 kuruş olarak belirlendi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön