29 / 04 / 2024

Epoka Üniversitesi Kampüsü'nün temeli atıldı

Epoka Üniversitesi Kampüsü'nün temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Epoka Üniversitesi Kampüsü'nün temel atma törenine katıldı



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk'taki temasları kapsamında 1993 yılında açılan Turgut Özal Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti ve aynı çatı altında kurulacak Epoka Üniversitesi Kampüsü'nün temel atma törenine katıldı.

Türk kolejinde öğretmen ve öğrencilere hitap eden Gül, kendisine gösterilen sevgi ve misafirperverliğe teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasında tarihten gelen bir dostluğun bulunduğunu ifade ederek Arnavutluk'taki Türk eğitim kurumlarının iki ülke arasındaki dostluğun güzel bir örneği olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, "Bu okullar Türk işadamlarının Arnavutluk'a verdiği en güzel hediyedir." dedi. Okuldaki karşılamanın kendisini derinden hislendirdiğini dile getiren Gül, burada yaşanan tablonun Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin geleceği açısından güven verici olduğunu kaydetti. Okulların yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

60 hektarlık bir arazi üzerine kurulacak üniversite, gelecek yıl eylül ayında eğitim öğretime başlayacak. Ancak 4 bin öğrenci kapasiteli üniversitenin aşamalı olarak 5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Arnavutluk ziyaretinin son gününde Parlamento Başkanı Jozefina Topalli ve Başbakan Sali Berişa ile ayrı ayrı görüştü. Tiran'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Yurtdışında Türkiye'yi, kültürünü ve Türk dilini tanıtmak amacıyla ihdas edilen Yunus Emre Vakfı bünyesinde kurulan kültür merkezlerinin ilki bu yılın ekim ayında Saraybosna'da faaliyete geçmişti.
Zaman


Geri Dön