02 / 05 / 2024

Erciyes, Davos gibi kongre merkezi olacak!

Erciyes, Davos gibi kongre merkezi olacak!

Kayseri Erciyes AŞ'nin Genel Müdürü Cıngı, "Erciyes'i Davos gibi bir kongre merkezi haline getirmeyi istiyoruz" dedi. 350 milyon euroluk projenin, 170 milyon euroluk bölümü tamamlandı.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin mücavir alan sınırına dahil edilen Erciyes Dağı, kongre turizmiyle ünlü Davos'a, rakip olmaya hazırlanıyor. Erciyes Kayak Merkezi ve çevresindeki turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak için harekete geçen Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kayseri Erciyes A.Ş, bölgenin Davos benzeri bir kongre merkezi olarak değerlendirilmesini de hedefine koydu. Erciyes için hazırlanan 350 milyon euroluk projenin, 170 milyon euroluk bölümü tamamlandı. Kayseri Erciyes AŞ'nin Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, 350 milyon euroluk projenin tamamlanmasının ardından, adeta yeni bir Erciyes'in doğacağını kaydetti. 


6 BİNE ÇIKARILACAK


Önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek yatırımlar arasında, bölgedeki 102 kilometrelik mevcut kayak pistlerinin, 200 kilometreye çıkarılması ve bölgedeki yatak kapasitesinin 6 bine yükseltilmesi de yer alıyor. 


3 bin kişilik kongre merkezi


Erciyes'i aynı zamanda Davos gibi bir kongre merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini de ifade eden Cıngı, "Yaz aylarında Antalya gibi illerde kongre için yer bulmak imkansız, İstanbul 2017 yılına kadar dolmuş durumda. Biz de Erciyes'i alternatif bir kongre merkezi haline getireceğiz. Bu çerçevede 3 bin kişilik kongre merkezi yapılacak" dedi.


Akşam / Miray Çimen


Geri Dön