29 / 04 / 2024

Erden Timur: Avrupa pazarında konut fiyatlarını değiştireceğiz!

Erden Timur: Avrupa pazarında konut fiyatlarını değiştireceğiz!

Türkiye’de tasarladıkları modüler evleri yurt dışına götüeceklerini ifade eden Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Avrupa’da en yüksek maliyet kalemi olan işçilik giderlerini azaltarak, konut fiyatlarını değiştireceğiz" diye konuştu...



Türkiye son dört yılda 18 projede 6 binin üzerinde konut teslim eden Nef Gayrimenkul, 2020 yılında yurt dışında geliştirdiği projelerin sayısını artıracak. Bunu yaparken Foldhome sistemini Avrupa’ya uyarlayan Nef, Türkiye’de oda içi tasarımı tamamlanmış modüler evleri de Avrupa’ya satacak. Türkiye’de tamamlanan evlerin, böylece Avrupa’da en pahalı kalem olan işçilik maliyetlerini azaltması bekleniyor.

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; 2020 planları konusunda da değerlendirmeler yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, yurt dışındaki projelerinde işin tasarım tarafında yer aldıklarını ifade etti ve şunları söyledi; "Avrupa’da yeni ev ihtiyacı çok fazla. Bu nedenle bazı ülkelerde devletler kira artışına sınırlama getirdiler. Biz de Nef olarak geliştirdiğimiz Foldhome konseptini bu projelerle yurtdışına taşıyoruz. Özellikle küçük evler için uzay mekiği tasarımı alanında çalışmış bir tasarımcıyla 2.5 yıldır çalışıyoruz. Projeyi tamamlama aşamasına geldik. Burada odalarını içini bitirip evleri öyle götürmek istiyoruz. Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor"

Avrupa’da en pahalı maliyet olan işçilik maliyetlerini azaltmış olacaklarını belirten Timur, "Bunu yaparken, mesela müzik odasını, banyolardaki bataryaları bile Türkiye’den ABD’ye ihraç ediyoruz. Avrupa’daki balkon korkulularını bile Türkiye’den gönderiyoruz. Tasarım odaklı bu modelimiz ülkemizin ihracatına sunduğumuz katkıyı da pekiştiriyor" diye konuştu.

Almanya’ya ağırlık verecek

2019 yılında Londra’daki projelerini teslim ettiklerini, New York’ta Brooklyn bölgesinde ve Kazakistan’ın başkenti Almatı’daki projelerinde inşaata başladıklarını söyleyen Timur, tüm bu projelerin toplam değerinin 507 milyon dolar olduğunu belirtti. 2020 ve ötesinde yurt dışındaki varlıklarını pekiştireceklerini belirten Timur şöyle devam etti: "Avrupa’da yeni dönem planlarımızda Almanya öne çıkıyor. Biri Frankfurt biri Hannover’de olmak üzere iki proje için çalışmalara başladık. Bu şehirler dışında Almanya’da üç farklı proje daha geliştirmek istiyoruz. Bunun yanında New York ve Almatı’da da var olan projelerimize ilave olarak birer yeni projeyi daha hayata geçireceğiz"

Öğrenci yurdu markası Novu’yu yurtdışına çıkarmayı planlıyor

Timur, öğrenci yurdu alanındaki markaları Novu’da hızlı büyümelerine devam edeceklerini elirtti. Timur, "Doluluk oranımız yüzde 100'e ulaştı. Şimdi Sütlüce ve Kağıthane’de bulunan arsalarımızda yeni yurtlar inşa etmek için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu iki bölgede toplam bin 200 öğrencinin yaşayacağı yurtlar geliştireceğiz” dedi. Novu markaları için kendilerine yurtdışından da teklifler geldiğini ifade eden Erden Timur, “Şu an merkezi Londra’da bulunan uluslararası bir fon, Novu konseptini yurtdışına açmamız için bir teklif sundu. Kendileri bu alanda uzmanlaşmış. Şu anda görüşüyoruz. Stratejik olarak ortak bir yerde buluşursak Novu markası da Nef’in yurtdışı açılımının bir unsuru olacak" şeklinde konuştu.

2020’ de İstanbul’da iki projeye başlayacak

Yurt dışı projelerinin yanı sıra yurtiçinde de yatırıma devam edeceklerini belirten Timur, sözlerine şu şekilde devam etti; "Bu yıl İstanbul’da iki proje hedefimiz var. Bunların biri Beykoz’da olacak. 2020’de diğer bir önemli işimiz Çekmeköy’de yeni bir projenin satışı olacak. Bunun dışında Bodrum’da da küçük metrekareli ama fiyat olarak daha ulaşılabilir bir proje için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 2019’u 900 milyon TL’nin üzerinde bir ciroyla kapatacaklarını ifade eden Erden Timur, “2020 yılında hem sektör moralinin hem de buna bağlı olarak ciroların ciddi oranda artmasını bekliyoruz. 2020 yılında ciromuzu yüzde 30’un üzerinde artışla 1.2 milyar TL’ye yükseltmeyi öngörüyoruz". Timur, 2019 yılında teslim ettikleri konut sayısının 2 bini geçtiğini, 2020’de de yine 2 binin üzerinde konutu yatırımcılara teslim edeceklerini söyledi. 

Nef arsa geliştirip satacak!
 


Geri Dön