29 / 04 / 2024

Erdoğan'dan ilginç açıklama Yüksek faizi savunan kimse kalmadı Putin de düşürüyor

Erdoğan'dan ilginç açıklama Yüksek faizi savunan kimse kalmadı Putin de düşürüyor

Erdoğan faizleri yükselterek enflasyonla mücadele yaklaşımının dünyada da bittiğini, bu yaklaşımı dile getirenlerin de ciddiye alınmadığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla mücadele etmek için faizleri yükseltme yaklaşımının kimse tarafından dile getirilmediğini getirilse bile ciddiye alınmadığını söyledi. Dünyada artık büyük liderlerin de faizlerin düşürülmesi yaklaşımını benimsediğini kaydeden Erdoğan Rusya örneğini vererek, Putin'in de faizleri yükseltmeyi savunurken bugün düşürme politikası izlediğini kaydetti. Erdoğan Şubat 2023'de enflasyonun makul bir seviyeye çekileceğini belirterek sosyal konut projesinin enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacağını dile getirdi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Enflasyonu şubattan itibaren makul seviyelere indireceğiz" dedi. Törende yaptığı konuşmada enflasyonu faizi artırarak kontrol altında tutma yaklaşımının artık hiç kimse tarafından dile getirilmediğini, getirilse bile ciddiye alınmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük liderler bile faizi düşürmenin faydası olduğunu ikrar etmeye başladılar. Başta Rusya. O da artık faizi düşürmeye başladı. Putin de geçmişte yüksek faizi savunurken artık 8.6'ya kadar düşürdü" diye konuştu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön