04 / 05 / 2024

Erken emekli olmak isteyen herkes bu haberde toplansın! Nasıl erken emekli olunur?

Erken emekli olmak isteyen herkes bu haberde toplansın! Nasıl erken emekli olunur?

Milyonlarca insanın hayali olan emekliliği erkene çekmenin bir yolu bulunuyor. 44 – 45 – 46 ve 52 yaşında erken emekli olmak için neler yapmak gerekiyor? İşte detaylar…



Çalışma hayatında yer almış olan milyonlarca çalışan kişi emekli olmak için gün saymakta. Erken emeklilik için çeşitli formüller mevcut. Bilindiği gibi SGK emeklilikte sigorta koluna, sigorta başlangıç gününe, doğum gününe ve ödenen prim gün sayısına bakılmakta. Fakat bazı durumlarda üç şarta gerek kalmamakta ve erken emeklilik şansı olabiliyor. Peki, EYT’yi beklemeden emekli olmak mümkün mü? Erken emeklilik için beklenen kriterler neler?

Normal şartlarda çalışan kişilerin emekli olabilmesi için sigorta başlangıç tarihi, yaş, cinsiyet, prim ödemesi ve aynı zamanda hizmet süresi ile ilgili bilgiler dikkate alınır.

Özel olarak emeklilik için gerekli olan primin ödenmesi ve sigortalılık süresi ile birlikte yaşın doldurulması şart.

Ödeyeceğiniz prim ve yaş şartı da, ilk sigorta başlangıç tarihine göre değişiklik göstermekte.

Tüm bunların yanında hangi kurumdan daha çok prim ödediğiniz de son derece önemli. SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı mensubu olmamız durumunda emeklilik tarihinizi tayin etmiş oluyor. Sistem çok karmaşık gibi görünse de önemli fırsatlar da bunlar ile birlikte sunmakta.

İşte, hemen hemen herkesi ilgilendiren o önemli detaylar...

Erken emekli olmak isteyen herkes bu haberde toplansın! Nasıl erken emekli olunur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön