27 / 04 / 2024

Erzurum'da yüksek fiyatlar emlakçıları vurdu!

Erzurum'da yüksek fiyatlar emlakçıları vurdu!

Erzurum'da önemli sektörlerden biri olan emlakçılık ucuz konut talebi karşılamakta zorluk çekiyor. Ucuz konut talebinin fazla olduğu Erzurum'da yüksek kiralar emlakçılık sektörünü olumsuz yönde etkiliyor.



Erzurum'da önemli sektörlerden biri olan emlakçılık isyan ediyor. Yüksek kiralar emlakçılık sektörünü olumsuz yönde etkiliyor. 


Yakutiye Emlak Gayrimenkul Danışmanı Başak Ordukaya, emlak sektörüne referandumun özellikle etkisinin çok olduğunu söyledi. Ordukaya insanların ev satın alırken ya da kiralarken kararsız kalıp, ödemekten korktukları için beklemeyi tercih ettiklerini belirtti. 


Başak Ordukaya, Erzurum'da ev ve arsa fiyatlarının genel olarak yüksek olduğunu ve bu yüzden müşterilerden tepki aldıklarını ifade eden Ordukaya, evleri aile yerine memur ve öğrenciye kiraladığının altını çizdi. 


Vatandaşların cebine göre kiralık ev bulmakta zorlandıklarını dile getiren Başak Ordukaya, memur ve öğrencilerin işlerine gösterdikleri hassasiyetin daha çok olduğunu belirtti.  


Ordukaya, Hilalkent'in şehir merkezi dışında olmasına rağmen kiraların 650 liradan başlayıp 900 liraya kadar çıktığı, Dadaşkent'te 600 ile 700 lira arasında olduğunu, Yıldızkent'te ise, 900 liraya kadar çıktığını sözlerine ekledi.


Yenigün (Erzurum)


Geri Dön