01 / 05 / 2024

Eski Bakan, “Asgari ücrete 1500 TL zam geliyor” dedi! Üstelik net tarih de verdi!

Eski Bakan, “Asgari ücrete 1500 TL zam geliyor” dedi! Üstelik net tarih de verdi!

2023 senesi için yüzde 54,66 oranında artırılan asgari ücretle yeni zam iddiaları bir türlü gündemden düşmüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, birkaç gün önce iddialara verdiği yanıtta, “Asgari ücrete yeni bir zam geleceğini düşünmüyorum” açıklamasının ardından, eski bir bakan is



Yeni seneyle birlikte asgari ücretle çalışan kesime yüzde 54,66 oranında bir zam yapılarak, en düşük sayılan bu ücret 8 bin 506 liraya yükseltilmişti.

 Eski Bakan, “Asgari ücrete 1500 TL zam geliyor” dedi! Üstelik net tarih de verdi!

2022 senesinin sonlarına doğru aylarca gündemde olan asgari ücret zammı, yılbaşından bir hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ve 2023 senesine ait asgari ücretin yüzde 54,66 oranında zamlanarak, 8 bin 506 lira olduğu duyurulmuştu.

Ancak asgari ücretliler bu zamlı maaşı daha cebine koymadan yeni bir zam iddiaları birçok kesimden art arda gelmeye başladı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, katıldığı bir televizyon programında iddialara yanıt vererek, asgari ücrete ara bir zam gelmeyeceğini vurgulayarak, enflasyonun yüzde 20’lere düştüğünü hatırlatmış ve ”Ben böyle bir zam beklemiyorum. Ancak olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Bilgin’un bu açıklamalarından birkaç gün sonra asgari ücrete yapılan zammın ardından çalışanlar ilk maaşlarını daha yeni almaya başlamışken, bir zam iddası daha geldi geldi.

Eski Ekonomi Bakanı Işın Çelebi, konuyla ilgili bir iddiada bulunarak, asgari ücrete yeni bir zam daha geleceğini bildirdi ve üstelik tarih de verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön