11 / 05 / 2024

Eskişehir Pazaryeri 'ne yatırım!

Eskişehir Pazaryeri 'ne yatırım!

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Belediye Kültür Merkezi 'nde düzenlenen birlik ve beraberlik günü adı altında ki etkinlikte ilçe sakinlerine hem aşure dağıttı hem de ilçeye yapılan ve yapılacak olan yatırımları paylaştı.



'Hesap Veriyoruz' sloganıyla halkın karşısına çıkan Muzaffer Yalçın, projelerin toplam maliyetinin 99 milyon 829 bin TL olduğunu açıkladı. Yeni ilçe merkezi İlçenin neden gelişemediği ve nüfusun neden 6 bin 818'lere gerilediğini 1974 yılında Bursa-Ankara yolunun Pazaryeri'nden Mezit bölgesine kaymasına bağlayan Yalçın, ilçeye yakışır bir merkez için 2015 yılında 7 bin 300 metrelik bir kentsel dönüşüm düşüncesinde olduklarım kaydetti. Yalçın, konuşmasmda ayrıca şu bilgilendirmelerde bulundu: bakan babasından bursa yolu Pazaryerini Bursa'ya bağlayacak olan Ahi Dağı projesi de 3 milyon TL'ye hayata geçiyor. Projenin onaylanmasında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'm Pazaryeri'nde yaşayan babası Reşit Akdoğan'm büyük payı var. 50 yıllık mesele olan yoldaki çalışmalar Ocak ayında başlayacak. 

ankara-izmir otoyolu geçecek "Yeni yapılacak olan Ankara-İzmir Otoyolu Pazaryeri'nin bin 200 metre güneyinden geçecek. 


Yolun imar planlarının Nisan-Mayıs aylarında tamamlanmasının ardından ihaleye çıkacak. Ayrıca, yapılan girişimler ile otobanın ilçe bağlantısı Bilecik kavşağına alındı. Otoyol çift şeritli iki yolla ilçeye bağlayacak. Çift şeritli bölünmüş yolun maliyetinin 10 milyon TL, yeni kavşağın maliyeti ise 15 milyon TL. 


Milli Eğitim Bakanı Nabi avcı'dan sağlık meslek lisesi 30 bin nüfus şartına rağmen Avcı sayesinde memleketi Pazaryeri'ne 10 milyon 500 bin TL'lik yatırım olan, 16 derslikli, 200 kişilik pansiyonlu ve spor salonu olan Sağlık Meslek Lisesi'ni kazandırıyoruz. Ödeneği hazır, inşaat için Aralık ayında ilk kazmayı vurmak istiyoruz. Sulu tarıma geçiş Yine uzun yıllardır yapılamayan 55 milyon TL'lik Dereköy baraj projesini de hayata geçiriyoruz. İlçenin güneyi tamamen sulu tarıma geçecek ve 10 bin 150 dekar alan sulanacak gençlik merkezi Eski atıl durumdaki sağlık ocağım 2 milyon 500 bin TL'lik bir yatırımla, 2015 yılında Osmanlı-Selçuk mimarisinde gençlerin kalabileceği 30 kişilik yatak kapasiteli gençlik merkezi yapıyoruz. 850 bin TL'lik sentetik saha ve sosyal tesis projesi. Çalışmaları yapılıyor. Aralık sonuna kadar bin 500 koltuklu sentetik çim sahaya kavuşacağız.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, hibe destekli bir projedir." Program sonunda, salonu dolduran yaklaşık 900 ilçe sakini ve konuğa aşure ikramında bulunuldu. 


Eskişehir Anadolu


Geri Dön