23 / 05 / 2024

Esnafa son dakika hibe desteği! Bakanlık harekete geçiyor!

Esnafa son dakika hibe desteği! Bakanlık harekete geçiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, depremlerden etkilenen esnafın hibe desteği ve mevcut borçlarının iki sene ertelenmesine ilişkin taleplerini ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade etti.



HİBE DESTEĞİ TALEBİNDE BULUNDULAR

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, depremin meydana geldiği 11 kentte esnaf ve sanatkarın, borç ertelemesinden çok hibe destekleriyle ayağa kaldırılabileceğini belirtti. Deprem felaketinden olumsuz etkilenen esnafın zararlarını tespit edip, onların talepleri doğrultusunda projeler geliştirerek sorunlarının çözülmesi için "Deprem Bilgi Formu" oluşturduklarını anımsatan Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnternet sitemiz aracılığıyla yayımladığımız bu forma gelen başvurulara göre esnafımızın en büyük isteği hibe desteği verilmesi ve mevcut borçların iki sene süreyle ertelenmesi yönünde. Esnaf ve sanatkarlarımızı tekrar ayağa kaldırmak ve ticari hayatı canlandırmak için iş yerlerine, hasar durumuna göre, hibe desteği verilmeli. Diğer taraftan, esnaf ve sanatkarlarımız şu anda iş yapamadığı için mevcut borçların ödenmesi mümkün değil. İş yerleri tekrar faaliyete geçene kadar kredi ve kredi kartları başta olmak üzere esnafımızın Bağ-Kur ve SSK gibi mevcut borçları en az iki sene süre ile faizsiz ötelenmeli."

Esnafa son dakika hibe desteği! Bakanlık harekete geçiyor!

İLGİLİ VERİLER BAKANLIK İLE PAYLAŞILDI

Palandöken, 11 kentteki esnafın emeklilik ve ilaç hakkı dahil tüm sağlık hizmetlerinden faydalanabilmelerine imkan sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesini de istedi.

Deprem Bilgi Formu'ndan edinilen verileri söz konusu bakanlıklarla paylaştıklarını ifade eden Palandöken, "Buna göre, deprem bölgesindeki esnaf işletmelerinin yüzde 31,22'si az hasarlı sınıfında, yüzde 18,29'u orta hasarlı sınıfında ve yüzde 50,49'u ağır hasarlı sınıfında. En çok başvuru yapan kentlerimiz ise Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya oldu” dedi.

EYT’lilere çifte maaş müjdesi! EYT’liler bu haberle sevinçten havalara uçtu!

Çiftçilere yeni destekler geliyor! Başvurular başladı! Bu parayı hemen alın!

EYT'ye başvuru sürecinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Başvuru yapmadan önce mutlaka bakın!


Geri Dön