18 / 05 / 2024

Esnaflar dikkat! Prim müjdesinin kimleri kapsadığı belli oldu

Esnaflar dikkat! Prim müjdesinin kimleri kapsadığı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük esnafın prim ödeme gün sayısının 7 bin 200'e indirildiğini duyurdu. Sosyal güvenlik uzmanı Erdursun, kararın basit usullü işletmeleri kapsama ihtimalinin daha yüksek olduğunu ifade etti. İşte tüm detaylar...



1.10.2008’DEN SONRA SİGORTALI OLANLAR DİKKAT! 
Erdursun, tüm esnafın SSK’lılar gibi aynı gün prim gün sayısı ile emekli olması gerektiğini kaydederek şunları söyledi: “Kadınlarda 7.200 gün 5.400 güne, erkeklerde 9.000 gün 7.200 güne çekilebilir. Ayrıca 1.10.2008’den sonra esnaf,  SSK’dan çok günü varsa SSK’dan, Bağkur’dan çok günü varsa Bağkur’dan emekli olurlar. Ancak 30.09.2008’e kadar sigortalı olanlar,  SSK ve Bağkur günün tamamına değil son 2520 güne bakarak hangi statüden prim varsa ona göre emekli oluyor. Bu uygulamaya da son verilmesi gerekir” ifadelerini kullandı. 

 BAYRAM İKRAMİYESİNDE MART AYI DETAYI 
“Bayram ikramiyesini Mart ayında emeklilik için başvuru yapmış olanlar hak etti” diyen Erdursun, “Bu kişilerin bayram ikramiyesi 9 Mayıs’ta yatırılacak. Nisan ve Mayıs’ta emeklilik için başvuru yapanlar Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) emekliliği daha hak etmemiştir. Yasal düzenleme 3 Mart’ta yapıldı. 3 ile 31 Mart arasında emeklilik başvurusu yapanlar ve emekliliği hak edenler bayram ikramiyesini alacaklar. Ben hak edenlerin alacağını düşünüyorum” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön