20 / 05 / 2024

Et fiyatları rekora gidiyor! Yetkililer uyardı.. Önlem alın!

Et fiyatları rekora gidiyor! Yetkililer uyardı.. Önlem alın!

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kırmızı et ücretlerinde iki ayda yaşanan  yaklaşık yüzde 100'lük yükselişin kasapları ve müşterileri negatif etkilediğini söyledi.



Yalçındağ, hayvan arzı probleminin çoğalabileceğine dikkati çekerek, yetkililer aracılığı ile bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli elzelelerden etkilenen şehirlerde hayvanların kesilmeye devam ettiğini söyleyen Yalçındağ, "Zelzeleyi mazeret göstererek bazı fırsatçıların olduğunu da duyuyoruz. Bu hal sektörümüz ve ülkemiz adına utanç olmuştur." dedi.

Yalçındağ, kırmızı et sektöründe ithalat istemediklerini fakat sorunun sürmesi durumunda gündeme gelebileceğini sözlerine ekledi.

Et fiyatları rekora gidiyor! Yetkililer uyardı.. Önlem alın!

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin söylediği kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu ücretlerine göre, 5 Ocak'ta ortalama dana bıçak yağsız  kategorisinde kilogram ücreti 124,91 TL iken 2 Mart'ta bu ücret 164,14 TL olarak kayıtlara geçti. Bu zamanda kuzu bıçak yağsız kategorisi ise 116,78 TL'den 140,92 TL'ye çıktı.

Belirlenen ücretler peşin ücret olarak hesaplanıyor ve yüzde 2 fire hariç tutuluyor.

Öte yandan Ankara'da kasaplarda dana kıymanın kilogramı ortalama 220 TL'den, dana kuşbaşı ise ortalama 270 TL'den satışta.

 

O markette fiyatlar dibe vurdu hemen bakın! Ayçiçek yağı 135 TL, 5 kilo şeker 105 TL'ye düştü! 3 Mart 2023 fiyat listesi

Promosyon yarışında son dakika atağı geldi! İş Bankası'ndan kartın varsa hemen bu habere bakmalısın! 

Bakanlık peş peşe açıkladı! Destek ödemeleri yatırılıyor... Hemen hesabınıza bakın

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön