Et fiyatları rekora gidiyor! Yetkililer uyardı.. Önlem alın!
Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kırmızı et ücretlerinde iki ayda yaşanan yaklaşık yüzde 100'lük yükselişin kasapları ve müşterileri negatif etkilediğini söyledi.
Yalçındağ, hayvan arzı probleminin çoğalabileceğine dikkati çekerek, yetkililer aracılığı ile bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.
Kahramanmaraş merkezli elzelelerden etkilenen şehirlerde hayvanların kesilmeye devam ettiğini söyleyen Yalçındağ, "Zelzeleyi mazeret göstererek bazı fırsatçıların olduğunu da duyuyoruz. Bu hal sektörümüz ve ülkemiz adına utanç olmuştur." dedi.
Yalçındağ, kırmızı et sektöründe ithalat istemediklerini fakat sorunun sürmesi durumunda gündeme gelebileceğini sözlerine ekledi.
Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin söylediği kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu ücretlerine göre, 5 Ocak'ta ortalama dana bıçak yağsız kategorisinde kilogram ücreti 124,91 TL iken 2 Mart'ta bu ücret 164,14 TL olarak kayıtlara geçti. Bu zamanda kuzu bıçak yağsız kategorisi ise 116,78 TL'den 140,92 TL'ye çıktı.
Belirlenen ücretler peşin ücret olarak hesaplanıyor ve yüzde 2 fire hariç tutuluyor.
Öte yandan Ankara'da kasaplarda dana kıymanın kilogramı ortalama 220 TL'den, dana kuşbaşı ise ortalama 270 TL'den satışta.
Promosyon yarışında son dakika atağı geldi! İş Bankası'ndan kartın varsa hemen bu habere bakmalısın!
Bakanlık peş peşe açıkladı! Destek ödemeleri yatırılıyor... Hemen hesabınıza bakın |