Et fiyatları rekora gidiyor! Yetkililer uyardı.. Önlem alın!
Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kırmızı et ücretlerinde iki ayda yaşanan yaklaşık yüzde 100'lük yükselişin kasapları ve müşterileri negatif etkilediğini söyledi.
Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, son aylarda et ücretlerinde meydana gelen artıştan kasapların rahatsız olduğunu ve negatif etkilendiğini ifade etti.
Yaklaşık bir sene önce süt ücretlerinin baskılanmasından dolayı üreticilerin problem yaşadığına dikkat çeken Yalçındağ, "Süt ücretleri üreticinin istediği yerlerde olmayınca üreticiler ineklerini satmak mecburiyetinde kaldı. Bu hayvan varlığına zarar verdi. Hem var olan hayvanlar azaldı hem de yeni hayvanların doğumunda gerileme yaşandı." ifadelerini kullandı.
Yalçındağ, yükselen girdi bedellerinin de yetiştiricileri negatif etkilediğinin altını çizerek, masrafın oluşturduğu zararın altından kalkamayan yetiştiricilerin de hayvanlarını kesime göndermek mecburiyetinde olduğunu ifade etti.
Son 2 aydır kasaplar her hafta fiyat değiştiriyor. Et ücretlerini kasapların yükselttiği düşünülüyor. Ücretlerin çoğalması hususunda kasapların bir etkisi yok. Biz aldığımız ücretin üstüne kâr ekleyip satmaya uğraşıyoruz. Hatta ücretler artınca satışlarımız geriliyor ve bizim de kârımıza olmuyor tabi." değerlendirmesini yaptı.
"MÜŞTERİLERİMİZE ANLATMAKTA GÜÇLÜK YAŞIYORUZ"
Tedarikçilerde kırmızı et fiyatlarına her hafta 5-20 TL zam yapıldıuğını söyleyen Yalçındağ, "Tedarikçilerimize yani toptancılarımıza bunun sebebini sorduğumuzda kesim ücretlerinin her hafta yükseldiği yanıtını alıyoruz. Ülkemizde her şeyin ücreti yükseliyor ama kırmızı ette iki ayda neredeyse yüzde 100'e varan yükseliş bizi ve müşterilerimizi olumsuz etkiliyor, müşterilerimize izahta zorluk yaşıyoruz. yanıtını almak istediğimiz bir konu var, ne oldu da kesim ücretleri iki katına yükseldi? Hassas zamanlardan geçiyoruz. Herkesi sağduyuya davet ediyoruz." dedi