29 / 04 / 2024

Et fiyatlarına hem yetiştirici hem de tüketiciyi ilgilendiren zam!

Et fiyatlarına hem yetiştirici hem de tüketiciyi ilgilendiren zam!

Et ve Süt Kurumu’ndan (ESK) hem üretici hem de tüketiciyi ilgilendiren bir son dakika haberi geldi. Et ve Süt Kurumu, yetiştiriciden aldığı etin fiyatın artırdığını açıkladı.



Et ve Süt Kurumu, yetiştiriciden aldığı büyükbaş hayvan etinde alım ücretini kilo başına 13 ila 26 lira arasında artırdığını duyurdu.

Et fiyatlarına hem yetiştirici hem de tüketiciyi ilgilendiren zam!

Sözcü’nün haberine göre, Et ve Süt Kurumu, çiftçiden aldığı büyükbaş hayvan eti alımında kilo başına 13 TL ila 26 TL arasında fiyat artırımına gittiğini açıkladı. Kurumun alım fiyatlarında yaptığı bu artışın ESK'nın satış fiyatlarına da yansıması ve dolayısıyla etin perakende satış fiyatının artacağı öngörülüyor.

Et ve Süt Kurumu (ESK), çiftçiden satın aldığı dana karkas etin kilogram fiyatını yüzde 28,8 artırarak 116 TL’ye çıkardı.

KÜÇÜKBAŞ FİYATLARINDA DA ARTIŞ

Kurum ayrıca, küçükbaş hayvan eti alımında da fiyatları kilo başına  5-8 lira arasında artırdığı duyurusunu yaptı

Bu gelişmeyle, kuzu karkasın kilogram fiyatı yüzde 7,6 artışla 99 TL’ye çıkmış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön