28 / 07 / 2024

Euro Bölgesi'nden çekirdek enflasyon rekor seviyede! Faiz artırımı mı geliyor?

Euro Bölgesi'nden çekirdek enflasyon rekor seviyede! Faiz artırımı mı geliyor?

Avrupa Merkez Bankası'nın geçen yılki kısıtlayıcı para politikasını 2023'e kadar sürdüreceği uyarısıyla enflasyon yüzde 5,2'lik rekor seviyeye çıktı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


AVRUPA MERKEZ BANKASI ŞAHİN SÖYLEMİNİ SÜRDÜRECEK

Capital Economics araştırma grubunun kıdemli ekonomistlerinden Franziska Palmas, Financial Times'a yaptığı açıklamalarda, Avrupa Merkez Bankası’nın büyük düşüşlere ve bu yıl daha fazla keskin düşüş olasılığına karşın yakın vadede şahin söylemini sürdüreceğine inandığını kaydetti.

EKONOMİSTLER NE DİYOR?

 BNP Paribas baş ekonomisti Paul Hollingsworth ise 2023 enflasyon başlığının altına girmenin ve onu neyin yönlendirdiğini tam olarak görmekle bağlantılı olacağı yorumunda bulundu.

ING ekonomisti Carsten Brzeski de Bloomberg'e, "inatla yüksek olan temel enflasyonun, faiz oranlarını Şubat, Mart ve muhtemelen ikinci çeyrekte yapılan artırımların ardından daha yüksek seviyelerde bırakacağını ve düzenleyicinin odağını ana enflasyondan çekirdek enflasyona ve ücret artışına yönelteceğini kaydetti. Geçen ay, ECB Başkanı Christine Lagarde da konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve gelecek aylarda daha fazla fiyat artışı getirmesi muhtemel olduğundan, ana faiz oranında kısa vadeli değişikliklere odaklanma hakkında uyarmıştı. ECB'nin bu yılki enflasyon tahminleri, yıl sonuna kadar ortalama yüzde 6,3 olan yüzde 2'lik hedefinin oldukça üzerinde yer alıyor.

İstanbul’un ihracatı 100 milyara yaklaştı! Bakın hangi ülkelere ihraç edildi?

İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!

Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!


Geri Dön