Ekonomi

Euro kuru bu hafta ne kadar oldu? Gelecek hafta euro kuru ne olur?

Döviz piyasası geçtiğimiz haftayı sakin kapattı. Rusya Ukrayna savaşında ateşkes haberleri ve Rusya'ya yaptırımların artması euro kuru üzerinde etkili oldu. Peki euro kuru bu hafta ne kadar oldu? Gelecek hafta euro kuru ne olur? jpg'/>Euro kuru bu haftayı 16,10 liradan kapatırken, dünya üzerindeki gelişmelerin etkisi ile haftanın ilk işlem gününe 16,25  lira seviyesinde başladı

Euro kuru bu haftayı 16,10 liradan kapatırken, dünya üzerindeki gelişmelerin etkisi ile haftanın ilk işlem gününe 16,25  lira seviyesinde başladı. Euro kuru gündemin etkisi ile hafta içinde dalgalanmalar yaşadı. Peki hafta içinde neler yaşandı? Döviz piyasasının yönünü neler etkiledi? İşte bu hafta euro kuru...

EURO KURU HAFTAYI SAKİN KAPATTI

Euro kuru haftaya Rusya Ukrayna arasındaki savaşın ateşkes haberleri ile düşüşle başladı. Pazartesi günü Kiev bölgesi tamamen Rus işgelinden temizlendiği  açıklandı. Rusya Ukrayna arasındaki olumsuz gelişmelerin yerini olumlu gelişmelere bırakması euro kurunun yönünü sabitledi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'ya yönelik açıklanacak yeni yaptırımların, savaş suçları ile orantılı olması gerektiğini açıkladı. Gelen bu açıklamaların ardından döviz piyasasında hareketlilikler yaşandı. İşte euro kuru bu hafta ne kadar oldu?

EURO BU HAFTA NE KADAR OLDU?

Euro kuru haftanın ilk işlem gününe 16,10 lira seviyesinde başladı. Haftanın ikinci işlem gününe ise euro kuru aşağı yönlü başlayarak 16,17 lira seviyesinde işlem gördü. Çarşamba günü haftanın en dşük rakamına ulaşan euro kuru 16,05 lira seviyesinde işlem gördü. Perşembe günü bugün güne 0,22  yükselişle güne başlarken 16,12 lira seviyesinde satışa sunuldu. Haftanın son işlem günü ise euro 16,10 lira bandında işlem gördü.

EURO GELECEK HAFTA NE OLUR?

Döviz kurlarını yakından takip eden vatandaşlar ve döviz almak isteyen yatırımcılar, euro kurunun gelecek hafta ne olacağını merak ediyor. Euro kuru bir hafta boyunca  dalgalı seyir izlerken, bu hafta bu seyrine devam edip etmeyeceği araştırılıyor. Rusya-Ukrayna gerginliğinin hafiflemesi enflasyonu yavaşlatabilir. Bu gelişmelerin ardından euro kuru şu anki duruşuna devam edeceği öngörülüyor.