10 / 05 / 2024

Euro/TL 9 lira seviyesine dayandı!

Euro/TL 9 lira seviyesine dayandı!

Döviz kurlarındaki yükseliş haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Dolar ve euro rekorlarına bir yenisini eklerken, euro/TL 9 lira seviyesine dayandı.



Yıl başından bu yana kademeli yükselişini sürdüren dolar/TL ve euro/TL rekor serisine devam ediyor. Merkez Bankası ve ekonominin attığı sıkılaştırma adımlarının etkisi sınırlı olurken euro/TL bugün gördüğü 8.9815 ile tarihi zirvesini yeniledi ve 9 liraya yaklaştı. 

Benzer şekilde dolar/TL'de de hareketli günler yaşanıyor. Dolar/TL de dün 7.56'nın üzerine çıktıktan sonra bugün 7.57'nin üzerini gördü. Gün içerisinde en yüksek seviye olarak 7.5719'u gören dolar/TL, 7.5630'dan değerleniyor. Euro/TL ise 8.9595 seviyesinde seyrediyordu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Borsa İstanbul'da ise hafif yukarı yönlü yatay bir seyir yaşanıyor. BİST 100 Endeksi yüzde 0.21 primle 1.113 puanda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön