17 / 05 / 2024

Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri!

Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri!

Konut kredisinde limitler arttı fakat fiyatlar bütçeleri de  oldukça zorluyor. 5 milyon TL değerinde yeni bir konut alanların en düşük faizle dahi aylık taksitleri 74 bin TL'ye geliyor. İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri...



Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, kredi limitlerinde artışa gidilse de, konut fiyatları ve ortaya çıkan ödeme tabloları konuta erişimin ne denli zor olduğunu ortaya çıkarıyor. İşte en düşük faiz oranları ve örnek ödeme tabloları...


Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri!

Yeni konut alan vatandaşlar inşaat firmasından, 2. el alanlar da belediyeden enerji sınıfını öğrenebilir.

KAMPANYA BAŞLADI

FAİZ 0.69 TAKSİTLER 3 SENE DESTEKLİ

- Orta gelir grubunun konut sahibi olması için hazırlanan Yeni Evim kampanyası yürürlüğe girdi. Söz konusu kampanyanın detayları şu şekilde:

- İstanbul 1. bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer şehirler ise 3. bölge şeklinde tanımlandı.

- Hane gelirleri 1. bölge için aylık 80 bin TL, 2. bölge için 65 bin TL ve 3. bölge için 45 bin TL şeklinde belirlendi.

- Sıfır konutları kapsayan ve 15 seneye kadar vade imkânı sunulan kampanyada faiz oranları, 2 milyon TL'ye kadar olan finansman için yüzde 0.69, 2-4 milyon TL için yüzde 0.79, 4-5 milyon TL için ise yüzde 0.99 şeklinde olacak.

- Konut fiyatı 1.bölge için 9 milyon liraya, 2. bölge için 5 milyon TL'yi, 3. bölge için 3 milyon lirayı geçmeyecek.

- Hazine, ilk üç senede taksitin hane halkı gelirinin yüzde 30’unu geçen kısmı kadar destek sağlayacak. Kamunun paylaştığı bilgilere göre örneğin; hane geliri 15 bin Türk Lirası olan kişi, 15 yıl vade ve 0.69 faizle 1 milyon Türk Lirası kredi çektiğinde, ilk sene 4 bin 410 Türk Lirası, 2. sene 5 bin 400 Türk Lirası, 3. sene 6 bin 480 Türk Lirası aylık ödeme yapacak. Tüketiciler bu desteği geri ödeyecek.

- Kendisi, eşi ya da 18 yaş altındaki çocukları adına konut olmayanlar kampanyadan yararlanacak.

- Kampanya kapsamında alınan konutlar 5 sene boyunca satılamayacak.


Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredilerle ay ay konut taksitleri!

FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR

Artan maliyetler ve bozulan arz-talep dengesi ile son iki senede Konut fiyatları da hızla arttı. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (BETAM), Sahibindencom ile hazırladığı ocak 2023 raporuna göre; Türkiye genelinde ortalama satılık konut ilan metrekare cari fiyatı yıllık yüzde 127.4 arttı ve 17 bin 45 Türk Lirası oldu. Ortalama metrekare fiyatları mega kent İstanbul’da 25 bin Türk Lirası, Ankara’da 11 bin 724 Türk Lirası ve İzmir’de 19 bin 643 Türk Lirası'na ulaştı. Söz konusu bu rakam yeni konutta ise çok daha yüksek. Hala arzın talebin gerisinde olduğunu kaydeden sektör temsilcileri, deprem sonrası göç, farklı şehirlerde vatandaşın deprem endişesi ile konut değiştirme talebi ve son Kredi hamlesi ile fiyat artışı beklediklerini de söyledi.

Maraş-Hatay depremleri konut piyasasını da sarstı! Yeni kiralar yüzde 173.5 arttı!

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!


Geri Dön